Gigantes (grecka fasola olbrzymia)

Gigantes (grecka fasola olbrzymia)
Gigantes (grecka olbrzymia fasola) jest bezglutenowe i bezmleczne przepis z 1 porcją. Na $10.45 za porcję, ten przepis okładki 84% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 142g białka, 260 g tłuszczu, oraz w sumie 4390 kalorii. Sprawdza się jako danie główne. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Mieszanka warzyw kostki bulionowe, ketchup, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Jest dostarczany przez Recipezaar. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest znakomite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Gigantes Plaki (Grecka Fasola), Fasola Gigantes Pieczone, oraz Pieczone Gigantes w sosie pomidorowym.

Instrukcje

1
Gotować wstępnie namoczoną fasolę w szybkowarze, z wystarczającą ilością wody, aby pokryć o jeden cal, przez 20 minut i pozostawić do siedzenia, niezakłócony, przez 2-3 godziny przed przystąpieniem do receptury.Przełóż fasolę na dużą patelnię do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
10 Ząbków Czosnku, Całych10 Ząbków Czosnku, Całych
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
2
Dodaj wszystkie pozostałe składniki, z wyjątkiem koperku, i dobrze wymieszać, aby rozprowadzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
3
Zalać wystarczająco gorącą wodą, aby pokryć fasolę o 1".
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
4
Umieść patelnię w piekarniku i ustaw piekarnik na 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
5
Piec przez 2 godziny. Sprawdź, jeśli lubisz bardziej miękkie fasolki, gotuj je o pół godziny dłużej.Wymieszać koperek w ciągu ostatnich 15 minut pieczenia.Na patelni nadal będzie dużo soków, ale zostaną one wchłonięte przez fasolę i zagęszczą się, gdy fasola ostygnie.Podobnie jak prawie wszystkie przepisy fasoli, te poprawiają się dopiero następnego dnia, a dzień po next.In Grecja, fasola ta stanowiłaby główny, "wegetariański" posiłek i nie zawierałaby bekonu, który jest moim własnym dodatkiem. Często jemy bezmięsne, zwłaszcza gdy pościmy. Z lub bez boczku lub kiełbasy, to jest dobre jedzenie, zwłaszcza z dużym kawałkiem ostrego sera feta na stronie skubać między kęsy fasoli i slurps sosu i niektóre dobre, uczciwy, chrupiący chleb do czyszczenia talerz z. :-).
Składniki, których będziesz potrzebować
łyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwekłyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwek
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)

Polecane wino: Agiorgitiko, Assyrtiko, Moschofilero

Agiorgitiko, Assyrtiko i Moschofilero to moje najlepsze propozycje dla greka. Jeśli masz ochotę na grekę ze swoim greckim jedzeniem, assyrtiko i moschofilero są uroczymi białymi winami do połączenia z kurczakiem, owocami morza itp. Agiorgitiko to pełnowartościowa czerwień odpowiednia do pieczonych mięs i jagnięciny. Możesz spróbować Skouras Saint George Agiorgitiko. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
Skouras Saint George Agiorgitiko
Skouras Saint George Agiorgitiko
Dojrzałe owoce malin i śliwek mieszają się na podniebieniu z nutami wanilii i gałki muszkatołowej.Ten tłum-pleaser świetnie pasuje do pieczonej wieprzowiny. Proszę podawać z lekkim chłodem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia100
Magazyn