Giblet Gravy Supreme
Giblet Gravy Supreme może być tylko sos szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 65g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 539 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje 91 centów za porcję. Jeśli masz marchew, seler, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest spektakularne. Spróbuj SOS Podrobowy, SOS Podrobowy, oraz SOS Podrobowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Opłucz podroby i szyję. Owinąć wątróbkę hermetycznie i schłodzić, aby dodać później lub zapisać do innych zastosowań.
W 5-do 6-quart patelni na dużym ogniu, połączyć podroby, szyja, 10 szklanki bulionu, wino, cebula, marchew, seler, pietruszka, i majeranek. Przykryć i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż żołądek jest bardzo delikatny po przekłuciu, o 1 1/2 godziny. W razie potrzeby, dodać wątróbkę i gotować na wolnym ogniu 10 więcej minut.
Tymczasem, w 10-do 12-calowej patelni na dużym ogniu, mieszać mąkę, aż będzie złoty kolor i pachnie bogato tosty (ale nie przypalony), 12 do 15 minut.
Wlać bulion przez drobny sitko do miski. Wyrzucić warzywa. Odmierz bulion. Jeśli masz więcej niż 8 filiżanek, gotuj, aby zmniejszyć; jeśli masz mniej, dodaj więcej bulionu z kurczaka.
Odciągnąć mięso z szyi; wyrzucić kości. Mięso i podroby drobno posiekać (opcjonalnie).
Trzepaczką delikatnie wymieszać około 3 szklanki gotowanego bulionu na mąkę.
Wlać do 5-do 6-quart patelni i dodać pozostały bulion. W razie potrzeby zeskrobać kapiele z indyka bez patelni do pieczenia lub grillowania i dodać do bulionu. Mieszać na dużym ogniu do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, często mieszając, przez około 5 minut.
W razie potrzeby dodaj podroby i wymieszaj jeszcze 1 do 2 minut.
Dodać sól i pieprz do smaku.