Garnki de Crème z czekoladą, Chile i Espresso
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Pots de Crème z czekoladą, Chile i Espresso. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 551 kalorii, 8G białka, oraz 47 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, natychmiastowe espresso w proszku, lekko bitą śmietanę i dulce de leche i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Z łyżeczką ocena 35%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Czekoladowo-Espresso garnki de Crème, Czekoladowe dzbanki do Espresso de Crème, oraz Czekoladowo-Espresso garnki de Crème dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu, doprowadzić krem do gotować.
Dodać chiles, przykryć i odstawić na strome 45 protokół. Przecedzić krem do miski i wyrzucić chiles.
W średnim rondlu połącz czekoladę i 1/2 szklanki utartej śmietany i gotuj na małym ogniu, mieszając, aż czekolada się rozpuści.
Ubić cukier i sól. Pozostałą śmietanę wymieszać w rondlu. Delikatnie rozgrzać krem czekoladowy na małym ogniu.
W średniej misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubić żółtka, aż lekko zgęstnieją. Przy małej prędkości ubić jedną czwartą ciepłego kremu czekoladowego wraz z wanilią i proszkiem espresso. Powrót mieszaninę do kremu czekoladowego w rondlu i gotować na małym ogniu przez 3 minuty, stale mieszając.
Ustaw sześć 4-uncji ramekinów na patelni do pieczenia i podziel budyń między nimi. Napełnij patelnię wystarczającą ilością wrzącej wody, aby dotrzeć do połowy boków ramekinów. Przykryj patelnię folią i wyłup kilka otworów na górze.
Piec przez 25 minut, lub do momentu, gdy krem jest po prostu ustawiony i wokół krawędzi uformuje się ciemna obwódka.
Wyjmij folię i pozostaw kremy do ostygnięcia w wodzie, około 20 minut. Przechowywać w lodówce, aż ostygnie, co najmniej 3 godziny.
Podawać z bitą śmietaną i rozgrzaną dulce de leche.