Garnki czekoladowe de Creme
Czekoladowe garnki de Creme może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 615 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.17 za porcję. Jeśli masz żółtka, śmietanę, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Garnki czekoladowe de Creme, Garnki czekoladowe de Creme, oraz Garnki czekoladowe de Crème dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść posiekaną czekoladę w misce.
Podgrzać śmietanę i sól, aż się poparzy, a następnie polać czekoladą, aby ją stopić.
Żółtka ubić z 1/2 szklanki cukru. Zmiażdżyć mieszaninę żółtka z gorącą mieszaniną czekolady, a następnie umieścić na piecu na średnim ogniu, aby lekko zagęścić, aż pokryje tył drewnianej łyżki.
Wlać mieszaninę do ramekinów i piec w łaźni wodnej w temperaturze 300 stopni przez 30 do 45 minut, aż w większości zestaw, ale trochę jiggly w środku. Wyluzuj.
Aby służyć, ubij śmietanę z pozostałym 1/2 łyżki cukru i skórką pomarańczową. Dollop na pots de creme.
Dekoruj: jeśli masz ziarna wanilii leżące w domu, które zostały już użyte, oto świetny sposób na ich recykling.
Pokrój podzielone fasolki wanilii na 3-calowe sekcje.
Umieścić na blasze w nagrzanym 300-stopniowym piekarniku i piec do wyschnięcia. Przechowywać w szczelnym pojemniku. Aby udekorować garnki de creme, ułóż suszone ziarna wanilii na bitej śmietanie.