Garnek-pieczony mostek wołowy
Przepis garnek-pieczony mostek wołowy może zaspokoić swoje żydowskie pragnienie w mniej więcej 3 godziny i 35 minut. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 520 kalorii. Na 3,28 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Chanuka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 602 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Wiele osób naprawdę lubi to danie główne. Ten przepis z BBC Good Food wymaga grzybów, musztardy dijon, pasternaku i liści laurowych. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Instant Pot Beef Mostek, Pieczeń Wołowa Z Mostkiem Wołowym, oraz Instant Pot Beef Mostek.
Instrukcje
Piekarnik nagrzać do 190C / Gaz 5 / wentylator piekarnik 170C. umyć i wysuszyć i doprawić.
Podgrzej 2 łyżki oleju w głębokiej zapiekance i brązowej wołowinie.
Zdjąć z patelni. Zmniejszyć ogień, dodać masło i smażyć cebulę, seler, marchew i łodygi grzybów przez 6-8 minut.Wołowinę odstawić na patelnię i dodać piwo, tymianek, liście laurowe i cukier.
W razie potrzeby dodaj wodę, aby ciecz dotarła o dwie trzecie do wołowiny. Przyprawić, przyprawić na wolnym ogniu, przykryć szczelnie i gotować w piekarniku przez 20 minut. Zmniejszyć ciepło do 160C/Gaz 3 / wentylator piekarnik 140C i gotować przez 2 godziny, obracając dwa razy, aż tender.An godzinę przed zakończeniem wołowiny wrzucamy pasternak do oleju, doprawiamy i pieczemy na blasze nad wołowiną przez 50 min - 1 godz. do miękkości, raz obracając.Piekarnik podkręcić do 190C/Gaz 5 / wentylator piekarnik 170C. wyjąć wołowinę, namiot z folią i ogrzać. Pasternak i kapsle grzybowe wymieszać z sokami wołowymi. Sprawdź przyprawy; w razie potrzeby dodaj wodę. Przykryć i gotować w piekarniku przez 20-25 minut, aż grzyby będą tender.To podawać, łyżką szczelinową wyjąć warzywa i ułożyć wołowinę. Odcedzić nadmiar tłuszczu z soków, następnie ubić musztardę i przelać do dzbanka. Wołowinę zwilżyć odrobiną soku i rozsypać natką pietruszki lub tymianku.
Polecane wino: Shiraz, Tempranillo, Zinfandel
Mostek wołowy w menu? Spróbuj sparować z Shiraz, Tempranillo i Zinfandel. Wszystkie te czerwone wina mogą obsłużyć mięsisty, dymny smak mostku. Jeśli mówisz o tradycyjnym żydowskim mostku, będziesz chciał poszukać koszernego czerwonego wina. Jedno wino można spróbować jest Yangarran Estate Vineyard PF Shiraz. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.
![Yangarra Estate Vineyard PF Shiraz]()
Yangarra Estate Vineyard PF Shiraz
PF (Preservative Free) Shiraz jest wytwarzany z winogron uprawianych na certyfikowanych biodynamicznych winnicach jednowarstwowych, uprawianych bez herbicydów, fungicydów lub syntetycznych chemikaliów. Jest wytwarzany bez jakichkolwiek dodatków: siarki (konserwantów), kwasu, taniny lub drobin. Jest to średnio mocne, świeże, owocowe wino, które jest pyszne, jak młode wino. Mając to na uwadze, mają PF shiraz z powrotem do ich pierwszego rocznika 2013, który nadal pokazuje niektóre piękne żywe postacie.Wegańskie