Garlicky Rigatoni z gorgonzolą
Need a wegetariańska przystawka? Garlicky Rigatoni z gorgonzolą może być spektakularny przepis spróbować. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 240 kalorii, 11g białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz pokruszony ser gorgonzola, masło, makaron rigatoni) i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 32%, co nie jest takie super. Spróbuj Gorgonzola Rigatoni z warzywami, Makaron z dyni i gorgonzolą Rigatoni ze smażoną szałwią, oraz Biltmore Estate piersi z kurczaka na bogatym w Rigatoni sosie Gorgonzola przykrywa grillowanego kurczaka i makaron dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Podczas gotowania makaronu umieść mąkę w średniej misce. Stopniowo dodawać mleko i pół na pół, mieszając trzepaczką do dobrze wymieszanego. Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj czosnek; smażyć 1 minutę lub do złotego koloru.
Dodać mieszaninę mleka i doprowadzić do wrzenia, często mieszając trzepaczką. Wymieszać 1/2 szklanki sera Gorgonzola, sól i pieprz. Zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 2 minuty lub aż ser topi.
Odcedzić makaron i wrócić do patelni.
Dodaj sos Gorgonzola i ser Romano; wrzucić delikatnie do herbu. Łyżka mieszanki makaronu do 11 x 7-calowe naczynie do pieczenia pokryte sprayem do gotowania; posypać pozostałą 1/2 szklanki sera Gorgonzola.
Piec, Odkryte, w 425 przez 27 protokół lub do bąbelków i lekko rumiane.