Garlicky Red Soczewica Dal
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 93 kalorie, 5G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 9. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oliwy z oliwek, pieprzu, mielonej kurkumy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Czyste Jedzenie Marchew I Imbir Zupa Z Czerwonej Soczewicy, Garlicky zupa z soczewicy z marchewką, jarmuż i inne zszywki, oraz Marynowana Czerwona Cebula dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień,i gotować 10 minut lub do miękkości.
Odcedzić; wyrzucić liść laurowy.
Umieścić soczewicę w małej misce.
Połącz 1 łyżeczkę nasion kminku, sól, kurkumę, paprykę i czerwoną paprykę w młynku do przypraw lub kawy; proces do drobno zmielonego.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w średniej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; smażyć 2 protokół lub do miękkości. Wymieszać w mieszance przypraw, pomidor, i czosnek; gotować 2 protokół lub aż lekko gruby.
Zdjąć patelnię z ognia; wymieszać z soczewicą, sokiem z cytryny i czarnym pieprzem.
Umieścić mieszaninę soczewicy w robocie kuchennym; proces do gładkiej.
Rozgrzać 1 łyżeczkę oliwy z oliwek na małej patelni na średnim ogniu i dodać 1/2 łyżeczki nasion kminku. Podsmaż nasiona przez 15 sekund i mżawka nad dal.