Garbanzos z koprem włoskim
Garbanzos z koprem włoskim może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 205 kalorii, 9g białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 2,68 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz cebulę, bulion warzywny, płatki pieprzu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin i 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 69%. Spróbuj Garbanzos Masala, Zupa z ciecierzycy, oraz Ensalada de Garbanzos y Bacalao dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić fasolę garbanzo w garnku z wystarczającą ilością wody do pokrycia, i moczyć 8 godzin, lub na noc.
W dużym garnku wymieszaj namoczoną fasolę i bulion warzywny.
Wymieszać 2 ząbki mielonego czosnku i płatki czerwonej papryki. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu 45 minut, lub aż ziarna będą miękkie.
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu.
Umieść pozostały czosnek, pomidory i bazylia na patelni i gotuj 2 minuty, lub tylko do momentu, gdy bazylia zwiędnie.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Koper włoski i cebulę wymieszać w garnku z fasolą garbanzo. Doprawić solą. Kontynuuj gotowanie 15 minut.
Wymieszać w pomidorach, bazylii i groszku, i kontynuować gotowanie 5 minut, aż groszek będzie miękki.