Galette z jeżyn i orzechów laskowych
Jeżyny i orzechów laskowych Galette może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 416 kalorii. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ciasta ciasto, cukier granulowany, masło i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 3 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Galette Wiśniowo-Orzechowa, Malinowy-Orzechowy Galette, oraz Letnia Galetka jagodowo-orzechowa.
Instrukcje
Przygotować skórkę (patrz przepis tutaj http://www.sippitysup.com/perfect-pie-crust): podziel ciasto na pół, uformuj na 2 krążki, jeden o średnicy około 5 cali i 1 o średnicy około 6 cali, oba o grubości około 3/4 cala. Owiń w plastik. Ciasto przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę (lub do 2 dni), lub zamrażać do 1 miesiąca.Użyj lekko posypanej mąką powierzchni i lekko posypanej mąką wałka do ciasta, aby rozwałkować większy dysk schłodzonego ciasta do około 12 do 13-calowego okręgu, o dużej grubości 1/8 cala.
Przenieść go do pergaminu wyłożonej blachy do pieczenia, a następnie przykryć lekko folią i schłodzić co najmniej 20 minut lub do nocy. Zapisz mniejszy dysk do innego użytku.Przygotuj nadzienie z orzechów laskowych: użyj robota kuchennego, aby zmielić orzechy laskowe na gruby posiłek.
Zmielone orzechy przenieść do miksera stojącego.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Wrzuć jeżyny z sokiem z cytryny i pozostałymi 2 łyżeczkami granulowanego cukru. Odstawić na około 20 minut. W międzyczasie Usuń plastik z walcowanego ciasta i rozłóż nadzienie z orzechów laskowych równomiernie na środku skorupy, pozostawiając około 2-calową granicę. Nasypać jeżyny nadzieniem z orzechów laskowych. Złóż odsłoniętą krawędź ciasta nad nadzieniem, plisowanie w razie potrzeby, aby utworzyć zgrabny zaokrąglony pakiet. Nie martw się zbytnio o kształt, to jest darmowe ciasto formy. Nie staraj się również, aby ciasto spotkało się w środku. Chcesz zostawić nadzienie odsłonięte.
Ciasto posmarować umyciem jajecznym i posypać cukrem turbinado.
Piec galette, aż skorupa złoty kolor i nadzienie jest bulgotanie, o 55 protokół. Fajna galetka na stojaku.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.