Galaretka Kokosowa
Galaretka kokosowa może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru przypraw. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera około 2G białka, 25g tłuszczu i w sumie 735 kalorii. Za 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 2 fanów. Jeśli masz pod ręką krem kokosowy, saszetki z żelatyną w proszku, mleko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 3 godziny i 18 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 12%. Spróbuj Pandan i galaretka kokosowa, Lemon-Coconut Maca Jelly Roll, oraz Czekoladowe gniazda Kokosowe z jajkami żelki dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Zacznij od kwitnienia żelatyny. W małej misce dodaj wodę i powoli wlej żelatynę w proszku, dobrze mieszając, aż do całkowitego połączenia. Odłóż na bok.
W średnim rondlu na średnim ogniu dodaj śmietanę kokosową i mleko. Dobrze wymieszaj trzepaczką do połączenia. Doprowadź do wrzenia, a następnie dodaj mieszaninę żelatyny. Gdy mieszanina się zagotuje, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 2 do 3 minut.
Spryskaj nieprzywierającą kwadratową patelnię do ciasta o wymiarach 8 na 8 cali odrobiną nieprzywierającego sprayu (pomoże to przytrzymać plastikową folię). Wyłóż formę do ciasta folią (1 arkusz w drugą stronę i drugi arkusz w drugą stronę, działa dobrze), pozostawiając wystarczająco dużo zwisu, aby można było podnieść galaretkę z patelni. Daj mieszance kokosowej ostatnią trzepaczkę i wlej ją do wyłożonej patelni. Pozostaw do ostygnięcia przed włożeniem do lodówki na co najmniej 3 godziny lub na noc.
Aby podać, wyjmij galaretkę z patelni za pomocą folii i odwróć ją na deskę do krojenia.
Zdejmij folię i wyrzuć. Za pomocą gorącego noża pokrój galaretkę w kostkę 1 1/2 cala.
Podawać w małych miseczkach ze schłodzonymi kawałkami ananasa, sokiem ananasowym i wiśniami maraschino.