Galaretka Jeżynowo-Jabłkowa

Galaretka Jeżynowo-Jabłkowa
Galaretka z jeżyn i jabłek jest przygotowywana około 50 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 72 osób. Ta przyprawa ma 174 kalorie , 1 g białka i 0 g tłuszczu na porcję. Za 72 centy za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup butelkowany sok jabłkowy, cukier, płynną pektynę owocową i kilka innych rzeczy, aby przygotować ją już dziś. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, laktoowowegetariańską i wegańską . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje niezbyt niesamowitą ocenę Spoonacular wynoszącą 27% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Galaretka z galaretki , Koktajl z masła orzechowego i galaretki oraz Galaretka z gruszki i papryczki jalapeño .

Instrukcje

1
W holenderskim piekarniku zagotuj jeżyny i wodę. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Wyłóż sitko czterema warstwami gazy i umieść je na misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Przełóż mieszankę jagodową do sitka i przykryj brzegami gazy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
3
Odstawić na 30 minut lub do momentu odcedzenia, zachowując sok i wyrzucając miąższ.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
4
Z jabłek usuń i wyrzuć szypułki i końcówki kwiatów (nie obieraj i nie wydrążaj gniazd nasiennych); pokrój je na małe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
5
Umieść w holenderskim piekarniku; dodaj tylko tyle wody, aby przykryć. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut lub do momentu, aż jabłka będą miękkie. Przecedź przez sitko wyłożone gazą, zachowując sok i wyrzucając miąższ.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
6
Odmierz odłożony sok z jeżyn i jabłek; wlej go z powrotem do garnka. W razie potrzeby dodaj wody lub butelkowanego soku jabłkowego, aby uzyskać 4 szklanki. Dodaj sok z cytryny, a następnie cukier. Doprowadź do wrzenia, stale mieszając. Dodaj pektynę; doprowadź do wrzenia. Gotuj przez 1 minutę, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
PektynaPektyna
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Zdjąć z ognia; zebrać pianę. Ostrożnie wlać gorącą mieszankę do gorących, wysterylizowanych słoików o pojemności pół litra, pozostawiając 1/4 cala wolnej przestrzeni. Wytrzeć brzegi i dopasować pokrywki. Przetwarzać przez 5 minut w garnku z wrzącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje72
Ocena Zdrowia1
Magazyn