Galaretka Czosnkowa
Galaretka czosnkowa może być tylko przyprawą, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 62 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 12 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 75. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz czosnek, olej roślinny, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Galaretka Czosnkowa, Polane masło orzechowe i galaretki pączki ... z galaretką truskawkowo-rabarbarową Chia, oraz Pieczeń wieprzowa i brukselka z galaretką Balla Sweet Apple Jelly Glaze.
Instrukcje
Doprowadzić czosnek i ocet do wrzenia w rondlu 2-quart; zmniejszyć ogień i gotować 15 minut.
Wlać do szklanej miski; przykryć i odstawić 24 godziny.
Wlać mieszaninę octu przez sitko z siatki drucianej do szklanej miarki o pojemności 1 szklanki, naciskając czosnek z tyłu łyżki, aby wycisnąć płyn; wyrzucić ciała stałe.
Doprowadzić mieszaninę octu, 3 szklanki wody i pektyny do wrzenia w rondlu 5-quart, stale mieszając.
Dodać cukier; powrócić do wrzenia, stale mieszając.
Dodać olej; gotować, stale mieszając, 2 minuty.
Wyjąć z ognia, a pianę zetrzeć metalową łyżką.
W razie potrzeby dodaj barwnik spożywczy.
Wlać gorącą galaretkę do gorących, wysterylizowanych słoików, napełniając do 1/4 cala od góry; wytrzyj felgi słoików. Przykryj od razu metalowymi pokrywkami i przykręć opaski.
Proces w łaźni z wrzącą wodą 5 minut. Stosuj na grillowanym kurczaku, wieprzowinie i jagnięcinie.