Fusilli z bakłażanem, orzeszkami piniowymi, porzeczkami i kaparami

Fusilli z bakłażanem, orzeszkami piniowymi, porzeczkami i kaparami
Fusilli z bakłażanem, orzeszkami pinii, porzeczkami i kaparami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 484 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.37 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka bazylii, orzeszków piniowych, bakłażanów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać suszone porzeczki, można śledzić to danie główne z Bułeczki Z Chlebem Sodowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest solidne. Jarmuż Z Porzeczkami I Orzeszkami Piniowymi, Klopsiki Z Porzeczkami I Orzeszkami Piniowymi, oraz Kuskus z orzeszkami piniowymi i porzeczkami są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Umieść plastry bakłażana na dużej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
2
Posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
3
Odstawić na 20 minut. Obróć plastry bakłażana.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
4
Posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
5
Odstawić 20 minut dłużej. Bakłażan opłukać.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
6
Odcedzić; pat smażyć ręcznikami papierowymi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
7
Pokrój bakłażana w kostkę 1/2 cala. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
8
Rozgrzać oliwę z oliwek w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj cebulę i smażyć na złoty kolor, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
10
Dodaj czosnek; smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
11
Dodać bakłażan; smażyć do miękkości, o 10 protokół. Wymieszać w orzeszki piniowe, porzeczki, i kapary; sauté 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
PorzeczkiPorzeczki
BakłażanBakłażan
KaparyKapary
12
Dodaj pomidory z sokami; doprowadzić do duszenia. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PomidorPomidor
13
W międzyczasie gotuj makaron w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż będzie miękki, ale wystarczająco twardy, aby ugryźć.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
14
Drenaż. Powrót makaron do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
15
Dodaj mieszaninę bakłażana, 1/4 szklanki sera i bazylii. Rzucać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
SerSer
BazyliaBazylia
16
Przenieść do dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
17
Podawać, przekazując pozostały ser osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia45
Magazyn