Fuji Apple Tarte Tatin

Fuji Apple Tarte Tatin
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj Tarte Tatin z jabłkami Fuji. Jedna porcja zawiera 411 kalorii, 3G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.0 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz pod ręką wodę, ciasto francuskie, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tarta Jabłkowa Tatin, Tarta Jabłkowa Tatin, oraz Tarta Jabłkowa Tatin dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 218°. Spryskaj patelnię o średnicy 8 cali z 3-calowymi bokami z nieprzywierającym sprayem. Jabłka obieramy, ćwiartki i rdzeniujemy; układamy w misce i odstawiamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
PiekarnikPiekarnik
2
Połącz cukier i 6 łyżek wody w ciężkim średnim rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści, od czasu do czasu szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciast. Zwiększyć ogień i gotować bez mieszania, aż syrop będzie głęboki bursztyn, od czasu do czasu szczotkowanie po bokach patelni z mokrą szczotką do ciasta i wirującą patelnią, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
3
Zdjąć patelnię z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać masło (karmel energicznie bąbelkuje); wymieszać, aby zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
MasłoMasło
5
Na przygotowaną patelnię wlać karmel.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Ostudzić 5 minut.
7
Pracując ostrożnie, stań jabłka na końcu w koncentrycznych kręgach na patelni, stykając się ze sobą tak bardzo, jak to możliwe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Wszystkie pozostałe ćwiartki jabłka pokroić w cienkie kliny; wstawić do pustych przestrzeni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
9
Umieścić patelnię bezpośrednio na średnim ogniu i doprowadzić karmel na wolnym ogniu, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Umieść patelnię w piekarniku; piec, aż jabłka będą miękkie i bąbelki karmelu gęsto, od czasu do czasu naciskając jabłka lekko łopatką do zagęszczenia, około 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
11
Tymczasem rozłóż arkusz ciasta na powierzchni roboczej. Używając 9-calowego DNA tart pan jako pomocy, Wytnij 9-calowy Okrągły; przekłuj wszystko widelcem. Schłodzić, aż będzie gotowy do użycia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
12
Wyjąć patelnię z piekarnika. Top jabłka z ciasta; podłożyć brzegi. Powrót do piekarnika; piec, aż ciasto będzie złote, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
13
Przenieś patelnię do stojaka. Ostudzona tarta całkowicie na patelni, około 3 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Umieść talerz na patelni. Trzymaj talerz, patelnię i odwróć; tarta wypadnie na talerz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
15
Pokroić w kliny i podawać.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn