Frytki ze słodkich ziemniaków z cukrem klonowym

Maple Sugar Sweet Potato Fries to bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański dodatek do dania głównego. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 3106 kalorii, 4 g białka i 5 g tłuszczu każda. Za 39,12 USD za porcję ten przepis pokrywa 32% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Udaj się do sklepu i kup pieprz, sól koszerną, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 53% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Frytki ze słodkich ziemniaków z cukrem i cynamonem z kremowym sosem kokosowym z klonowym sosem, Sassy Sugar Cynamonowe frytki ze słodkich ziemniaków z kremowym sosem z klonowego kokosa i Frytki ze słodkich ziemniaków z orzechami włoskimi, brązowym cukrem i słodyczami Sos chili.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
We frytownicy lub garnku o grubym dnie podgrzej wystarczającą ilość oleju roślinnego, aby sięgał do połowy wysokości boków garnka, do temperatury 350 stopni F.
W małej misce wymieszaj cukier klonowy, czarny pieprz, sól i żółte curry. Rezerwa.
Wyszoruj słodkie ziemniaki do czysta.
Przekrój na pół, a następnie w kliny o grubości 12 cali. Gdy olej będzie gorący, zmniejsz ogień do średniego i ostrożnie włóż połowę klinów do oleju. Gotuj, obracając od czasu do czasu, aż zrumieni się ze wszystkich stron, około 10 do 12 minut.
Wyjmij na durszlak wyłożony ręcznikiem papierowym, aby odciekły.
Posyp frytki odrobiną zarezerwowanej mieszanki przypraw. Przykryj drugim ręcznikiem papierowym, aby utrzymać ciepło. Powtórz z pozostałymi klinami.
Przełóż kliny do miski i udekoruj zieloną cebulą.