Frytki z truflami Aioli
Potrzebujesz bezglutenowy i lakto ovo wegetariański dodatek? Sznurowane frytki z Aioli Truflowymi mogą być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 1,68 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 3G białka, 25g tłuszczu i w sumie 325 kalorii. Niewiele osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz creme fraiche, koszerną sól i pieprz, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 37%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują Sznurowadła Frytki Z Cukinii, Sznurowadła Frytki Z Cukinii, oraz Frytki z czosnkiem Dijon Mayo.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: wyposażenie specjalne: krajalnica mandolina
Podgrzej od 2 do 3 cali oleju w garnku z grubym dnem do 350 stopni F.
Ostrożnie pokrój ziemniaki na sznurowadła (lub zapałki) za pomocą mandoliny wyposażonej w najwęższe ostrze julienne (o szerokości około 1/8 cala). Dokładnie opłucz pokrojone ziemniaki w misce z zimną wodą, aby usunąć skrobię powierzchniową. Trzymaj ziemniaki w wodzie, aż będziesz gotowy do smażenia.
W misce wymieszaj majonez, śmietanę, olej truflowy, czosnek, skórkę z cytryny oraz sól i pieprz do smaku. Wstaw do lodówki lub odstaw na bok, aż będzie gotowy do użycia.
Przełóż ziemniaki na blachę do pieczenia wyłożoną ręcznikiem papierowym i osusz je tak sucho, jak tylko możesz. Do tego też lubię używać ręcznika kuchennego; cokolwiek sprawi, że będą najbardziej suche.
Smażyć sznurowadła partiami, aż ziemniaki będą chrupiące i przybierają ładny złoty kolor, 2 do 3 minut na partię. Gdy wyjdzie każda partia frytek, przełóż do dużej miski i wymieszaj z posiekanymi ziołami, skrop oliwą truflową i solą do smaku.
Przełóż na blachę do pieczenia wyłożoną ręcznikiem papierowym.
Podawać z aioli truflowymi.