Frytki z karczocha z zielonym sosem Goddess Dipping
Placki z karczocha z zielonym sosem Goddess Dipping to pescatarian przystawka. Jedna porcja zawiera 458 kalorii, 9g białka, oraz 34g tłuszczu. Na $2.2 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Mieszanka mąki uniwersalnej, pietruszki, soku z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zielony Bogini SOS Zanurzeniowy, Lizaki jagnięce z sosem z zielonej mięty i pieczonymi ziemniakami, oraz Garnki Do Zanurzania Green Goddess Mint.
Instrukcje
1
Połącz pierwsze 4 składniki w procesorze; mieszaj, aż mieszanina zostanie drobno posiekana. Przy pracy maszyny dodaj olej przez rurę zasilającą; puree, aż mieszanina będzie prawie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
2
Dodaj crme frache; proces do gładkiej.
3
Przełożyć sos do małej miseczki; doprawić solą i pieprzem. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Rewhisk przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Mąkę i 1/2 łyżeczki soli przesiać do średniej miski. Dodać piwo, żółtka, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżkę soku z cytryny i skórkę z cytryny i ubijać, aż dobrze się wymieszają.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Skórka Z Cytryny
żółtko Jaja
Oliwa Z Oliwek
Mąka Uniwersalna
Piwo
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Pozostawić ciasto w temperaturze pokojowej co najmniej 1 godzinę i do 2 godzin. Rewhisk przed kontynuowaniem.
3
Napełnij dużą miskę wodą; dodaj pozostały 1 łyżkę soku z cytryny. Za pomocą dużego noża odetnij górną połowę 1 karczocha, a następnie odetnij wszystkie łodygi, z wyjątkiem 3/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Karczoch
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Usuń twarde zewnętrzne liście, aż w środku pozostaną tylko 2 rzędy delikatnych zielonych liści. Używając obieraczki do warzyw, obrać łodygę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Obieraczka
5
Przetnij karczoch wzdłuż na pół. Używając noża do parowania, Wytnij kłujące Dławiki w środku; wyrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
6
Wytnij karczoch wzdłuż na plastry o grubości 1/4 cala; natychmiast umieść w wodzie z cytryną. Powtórz z pozostałymi karczochami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch
Cytryna
Woda
7
Osuszyć karczochy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch
8
Ciepło Pozostałe 1 łyżka oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Dodaj karczochy i 1/2 szklanki wody z kranu na patelni; posypać solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do średniej, i gotować na wolnym ogniu, aż karczochy są miękkie i odparowuje woda, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Karczoch
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Zdjąć z ognia i ostudzić. DO AHEAD: może być wykonany 2 godziny wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
11
Linia duża blacha do pieczenia z kilku warstw ręczników papierowych. Białka ubić w średniej misce, aż będą sztywne, ale nie wyschną. Fold białka do ciasta, a następnie złożyć w karczochy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch
Białka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Ręczniki Papierowe
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
Wlać tyle oleju rzepakowego do dużego rondla, aby osiągnąć głębokość 2 cale. Termometr do głębokiego smażenia przymocuj do boku patelni; rozgrzej olej do 191°. pracując partiami, Wrzuć mieszankę karczochów łyżką stołową do oleju; smażyć na złoty kolor, często obracając, około 2 minut na partię. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś placki na ręczniki papierowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Karczoch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Ręczniki Papierowe
Termometr Kuchenny
Patelnia Z Sosem
Patelnia
13
Posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól
14
Placki przekładamy na talerz, posypujemy natką pietruszki.