Frytki z karczocha z zielonym sosem Goddess Dipping

Frytki z karczocha z zielonym sosem Goddess Dipping
Placki z karczocha z zielonym sosem Goddess Dipping to pescatarian przystawka. Jedna porcja zawiera 458 kalorii, 9g białka, oraz 34g tłuszczu. Na $2.2 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Mieszanka mąki uniwersalnej, pietruszki, soku z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zielony Bogini SOS Zanurzeniowy, Lizaki jagnięce z sosem z zielonej mięty i pieczonymi ziemniakami, oraz Garnki Do Zanurzania Green Goddess Mint.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 4 składniki w procesorze; mieszaj, aż mieszanina zostanie drobno posiekana. Przy pracy maszyny dodaj olej przez rurę zasilającą; puree, aż mieszanina będzie prawie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
2
Dodaj crme frache; proces do gładkiej.
3
Przełożyć sos do małej miseczki; doprawić solą i pieprzem. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Rewhisk przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Mąkę i 1/2 łyżeczki soli przesiać do średniej miski. Dodać piwo, żółtka, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżkę soku z cytryny i skórkę z cytryny i ubijać, aż dobrze się wymieszają.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
żółtko Jajażółtko Jaja
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
PiwoPiwo
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Pozostawić ciasto w temperaturze pokojowej co najmniej 1 godzinę i do 2 godzin. Rewhisk przed kontynuowaniem.
3
Napełnij dużą miskę wodą; dodaj pozostały 1 łyżkę soku z cytryny. Za pomocą dużego noża odetnij górną połowę 1 karczocha, a następnie odetnij wszystkie łodygi, z wyjątkiem 3/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
KarczochKarczoch
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Usuń twarde zewnętrzne liście, aż w środku pozostaną tylko 2 rzędy delikatnych zielonych liści. Używając obieraczki do warzyw, obrać łodygę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
5
Przetnij karczoch wzdłuż na pół. Używając noża do parowania, Wytnij kłujące Dławiki w środku; wyrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
6
Wytnij karczoch wzdłuż na plastry o grubości 1/4 cala; natychmiast umieść w wodzie z cytryną. Powtórz z pozostałymi karczochami.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
CytrynaCytryna
WodaWoda
7
Osuszyć karczochy.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
8
Ciepło Pozostałe 1 łyżka oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj karczochy i 1/2 szklanki wody z kranu na patelni; posypać solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do średniej, i gotować na wolnym ogniu, aż karczochy są miękkie i odparowuje woda, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KarczochKarczoch
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Zdjąć z ognia i ostudzić. DO AHEAD: może być wykonany 2 godziny wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
11
Linia duża blacha do pieczenia z kilku warstw ręczników papierowych. Białka ubić w średniej misce, aż będą sztywne, ale nie wyschną. Fold białka do ciasta, a następnie złożyć w karczochy.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
12
Wlać tyle oleju rzepakowego do dużego rondla, aby osiągnąć głębokość 2 cale. Termometr do głębokiego smażenia przymocuj do boku patelni; rozgrzej olej do 191°. pracując partiami, Wrzuć mieszankę karczochów łyżką stołową do oleju; smażyć na złoty kolor, często obracając, około 2 minut na partię. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś placki na ręczniki papierowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
KarczochKarczoch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
13
Posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
14
Placki przekładamy na talerz, posypujemy natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
15
Dekoruj cytrynowymi klinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
16
Podawaj sos obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia20
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn