Frytki z karczocha z zielonym sosem Goddess Dipping
Placki z karczocha z zielonym sosem Goddess Dipping to pescatarian przystawka. Jedna porcja zawiera 458 kalorii, 9g białka, oraz 34g tłuszczu. Na $2.2 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Mieszanka mąki uniwersalnej, pietruszki, soku z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zielony Bogini SOS Zanurzeniowy, Lizaki jagnięce z sosem z zielonej mięty i pieczonymi ziemniakami, oraz Garnki Do Zanurzania Green Goddess Mint.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki w procesorze; mieszaj, aż mieszanina zostanie drobno posiekana. Przy pracy maszyny dodaj olej przez rurę zasilającą; puree, aż mieszanina będzie prawie gładka.
Dodaj crme frache; proces do gładkiej.
Przełożyć sos do małej miseczki; doprawić solą i pieprzem. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Rewhisk przed użyciem.
Mąkę i 1/2 łyżeczki soli przesiać do średniej miski. Dodać piwo, żółtka, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżkę soku z cytryny i skórkę z cytryny i ubijać, aż dobrze się wymieszają.
Pozostawić ciasto w temperaturze pokojowej co najmniej 1 godzinę i do 2 godzin. Rewhisk przed kontynuowaniem.
Napełnij dużą miskę wodą; dodaj pozostały 1 łyżkę soku z cytryny. Za pomocą dużego noża odetnij górną połowę 1 karczocha, a następnie odetnij wszystkie łodygi, z wyjątkiem 3/4 cala.
Usuń twarde zewnętrzne liście, aż w środku pozostaną tylko 2 rzędy delikatnych zielonych liści. Używając obieraczki do warzyw, obrać łodygę.
Przetnij karczoch wzdłuż na pół. Używając noża do parowania, Wytnij kłujące Dławiki w środku; wyrzuć.
Wytnij karczoch wzdłuż na plastry o grubości 1/4 cala; natychmiast umieść w wodzie z cytryną. Powtórz z pozostałymi karczochami.
Ciepło Pozostałe 1 łyżka oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj karczochy i 1/2 szklanki wody z kranu na patelni; posypać solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do średniej, i gotować na wolnym ogniu, aż karczochy są miękkie i odparowuje woda, o 15 protokół.
Zdjąć z ognia i ostudzić. DO AHEAD: może być wykonany 2 godziny wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Linia duża blacha do pieczenia z kilku warstw ręczników papierowych. Białka ubić w średniej misce, aż będą sztywne, ale nie wyschną. Fold białka do ciasta, a następnie złożyć w karczochy.
Wlać tyle oleju rzepakowego do dużego rondla, aby osiągnąć głębokość 2 cale. Termometr do głębokiego smażenia przymocuj do boku patelni; rozgrzej olej do 191°. pracując partiami, Wrzuć mieszankę karczochów łyżką stołową do oleju; smażyć na złoty kolor, często obracając, około 2 minut na partię. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś placki na ręczniki papierowe.
Placki przekładamy na talerz, posypujemy natką pietruszki.
Dekoruj cytrynowymi klinami.