Frytki z cukinii z majonezem Chipotle
Frytki z cukinii z majonezem Chipotle może być tylko dodatek szukasz. Ten przepis służy 25 i kosztuje 24 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 214 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz sok z limonki, olej roślinny, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 28 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Frytki Ze Słodkich Ziemniaków Z Majonezem Chipotle (Frytki Yam), Frytki Yuca z majonezem Chipotle, oraz Frytki Tijuana Street (Chipotle Carnitas Glazurowane Miodem, Frytki + Dodatki) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce wymieszaj majonez, chipotle, SOS adobo i sok z limonki. Kryj się i wyluzuj.
Wykończyć końce z cukinii.
Przeciąć na pół poprzecznie, a następnie na pół wzdłuż.
Każdy kawałek pokroić wzdłuż na 4 Laski; przyciąć nasiona. W dużej torbie ziplock wymieszaj mąkę, 1 łyżeczkę. sól, pieprz i włoskie przyprawy; uszczelnij torebkę i wstrząśnij, aby wymieszać.
Dodać kije cukinii i wstrząsnąć, aż cukinia jest pokryta.
Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem. W płytkiej misce umieścić jajka, w osobnej misce wymieszać panko i parmezan. Praca z kilkoma na raz, wstrząsnąć nadmiar mieszanki mąki off cukinii. Cukinię zanurz w jajkach, następnie w mieszaninie panko, naciskając, aby się przylgnęła.
Ułóż kawałki na wyłożonym arkuszu. Kontynuuj, aż wszystkie kawałki cukinii zostaną pokryte.
Rozgrzej piekarnik do 121°; wyłóż blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi. Napełnij dużą patelnię z prostymi bokami olejem na Głębokość 1/2 cala. Rozgrzać na średnim ogniu, aż termometr candy lub deep-fry odczyta350. pracując z kilkoma kawałkami na raz, smaż cukinię przez 2 do 3 minut, obracając często szczypcami, aż będzie złoty i chrupiący. Nie tłocz patelni.
Przenieść do blachy do pieczenia; posypać dodatkową solą, w razie potrzeby. Utrzymuj ciepło w piekarniku, podczas gdy gotujesz pozostałą cukinię. (Pamiętaj, aby przywrócić olej do 177° przed dodaniem nowej partii.)
Podawać z majonezem chipotle.