Frytki i ryby
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj frytek i ryb. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 8900 kalorii, 23G białka, oraz 952g tłuszczu każdy. Na 8,12 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 16 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz przyprawę Dash old bay, brązowe piwo, sól koszerną i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć piwo, można śledzić to danie główne z Guinness, Whiskey & Irish Cream Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ryba poobijana w piwie (dla ryb N ' Chips), Ryba popijana piwem (ryba z frytkami), oraz Ryba z frytkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni F.
Rozgrzać olej z krokosza barwierskiego w piecu holenderskim 5-quart na dużym ogniu, aż osiągnie 320 stopni.
Używając krajalnicy V z szerokim ostrzem, pokrój ziemniaki skórką.
Umieścić w dużej misce z zimną wodą.
W misce, ubić razem mąkę, proszek do pieczenia, sól, pieprz cayenne, i Old Bay przyprawy.
Ubijaj piwo, aż ciasto będzie całkowicie gładkie i wolne od grudek. Przechowywać w lodówce przez 15 minut. Uwaga: ciasto można przygotować do 1 godziny przed czasem.
Dokładnie odcedzić ziemniaki, usuwając nadmiar wody. Gdy olej osiągnie 320 stopni, zanurz ziemniaki w oleju. Pracując w małych partiach, smażyć przez 2 do 3 minut, aż będą blade i dyskietki.
Wyjąć z oleju, odcedzić i schłodzić do temperatury pokojowej.
Zwiększ temperaturę oleju do 375 stopni. Ponownie zanurzyć frytki i gotować, aż chrupiące i złoty kolor, o 2 do 3 protokół.
Wyjąć i osuszyć na stojaku do pieczenia. Doprawić solą koszerną na gorąco i trzymać w piekarniku.
Pozwól olejowi powrócić do 350 stopni. Lekko pogłębiać paski ryb w skrobi kukurydzianej. Pracując w małych partiach, zanurz rybę w cieście i zanurz w gorącym oleju. Gdy ciasto jest ustawione, obrócić kawałki ryby nad i gotować, aż złoty kolor, o 2 protokół.
Odcedzić rybę na stojaku do pieczenia.
Podawać z octem słodowym.