Frytki anchois z wędzoną papryką Aioli
Frytki anchois z wędzonym Paprikan Aioli mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 375 kalorii. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to niedrogie przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Udaj się do sklepu i odbierz węgierską paprykę, majonez z oliwą z oliwek, sól koszerną i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 44%, to danie jest solidne. Spróbuj Wędzona Jagnięcina Z Papryką Z Bakłażanem Aioli, Pikantne słodkie ziemniaki z wędzonym Paprikan Aioli, oraz Chorizo Bites z wędzonym Paprikanem i pieprzem Piquillo Aioli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać majonez, sok z cytryny, czosnek, i paprikas razem w misce. Schłodzić aioli aż do podania.
Wyczyść rybę (kroki 1 i 2 "znalazłeś rybę" poniżej).
Wyłóż obramowaną blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi i utrzymuj ciepło w piekarniku. Napełnij duży garnek 1 in. olej, włóż termometr do głębokiego smażenia i przynieś olej do 375 na średnim ogniu.
Mąkę połączyć i 1/2 łyżeczki. sól w patelni ciasto, i panko i pozostałe 1/2 łyżeczki. sól w innej patelni. W płytkiej misce ubij jajka, aby się zmiksować. Ryby zanurz w mące, wytrząsając nadmiar, następnie w jajku, następnie w panko, obracając się do płaszcza; Ustaw na blasze do pieczenia.
Smażyć jedną czwartą ryby na raz, aż złoty, 1 do 1 1/2 minuty.
Przełożyć na patelnię w piekarniku.
Podawać z klinami aioli i cytryny.
Znalazłeś rybę ... co teraz? Niektóre rynki wyczyszczą je za ciebie, ale jeśli nie, możesz to zrobić sam, wystarczy trochę praktyki.
SKALOWANIE I CIĘCIE. Delikatnie zeskrobać łuski opuszkami palców.
Przeciąć po obu stronach brzucha 1/4 cala. od krawędzi, od kołnierza do ogona.
Czysto. Wyciągnij flaki; wypłucz rybę do środka i na zewnątrz. Odetnij płetwy.
FILET (SUROWY). Ocena ryb całą drogę wokół kołnierza tylko do kości. Wsuń palec wskazujący do cięcia po jednej stronie kołnierza, a palec środkowy na drugą stronę. Przesuń palce wzdłuż kręgosłupa do ogona, ciągnąc filety za darmo.
Odciąć ogon i wyciągnąć pozostałe kości.
FILET (GOTOWANY). Wykonaj 3 cięcia od ciała do kości: wzdłuż kręgosłupa (po jednej stronie), na kołnierzu i tuż nad ogonem. Wsuń nóż pod filet, aby uwolnić go od kręgosłupa i unieś. Podciągnij ogon i unieś kręgosłup i głowę, aby uwolnić dolny filet. Wyciągnij pozostałe kości.
* Jeśli nie możesz znaleźć świeżych sardeli lub pachnących, możesz zrobić przepis z sardynkami: Odrzuć głowy i ogony, i pokroić ciała na 2-in. sztuk.
Pokrój gotowane mięso z kości.
Uwaga: Znajdź te małe rybki w niektórych sklepach spożywczych, na rynkach rybnych (może być konieczne zamówienie) i na rynkach azjatyckich. Jeśli mieszkasz w pobliżu nadmorskiego miasta, udaj się do doków-świeże sardele i pachnące są często sprzedawane jako przynęta. Szukaj ryb o jasnych oczach, błyszczącej skórze i łagodnym aromacie. Są bardzo łatwo psujące się, więc zaplanuj ugotowanie ich tego samego dnia.