Frytki
Frytki wymagają ok. 1 godzina od początku do końca. Ten przepis służy 6. Ta przystawka ma 397 kalorii, 3G białka, oraz 32G tłuszczu na porcję. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dieta. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka ziemniaków do pieczenia, akompaniament: majonez, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 22%, to danie jest raczej złe. Spróbuj frytki, jak zrobić frytki w domu, Frytki bez smażenia, oraz Pikantne Frytki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ogrzać 1 1/2 cala oleju do 163° w 5-quart ciężki garnek na średnim ogniu. Podczas podgrzewania oleju pokrój ziemniaki krajalnicą na 1/4-calowe pałeczki.
Smażyć ziemniaki w 5 partiach przez 1 1/2 minuty na partię (ziemniaki nie będą złote) i przełożyć łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe, aby osuszyć. (Powrót oleju do 163° między partiami.)
Rozgrzać olej do 177°. Refry ziemniaki w 5 partiach, aż złoty i chrupiące, około 5 minut na partię, i przenieść do czystych ręczników papierowych do odsączenia. (Powrót oleju do350 między partiami.)
Jeśli nie masz krajalnicy z regulowanym ostrzem, możesz pokroić ziemniaki nożem wzdłuż na plastry o grubości 1/4 cala, a następnie pokroić w pałeczki o grubości 1/4 cala.