Fritto Misto di Verdura (mieszane smażone warzywa)
Fritto Misto di Verdura (mieszane smażone warzywa) może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 6 i kosztuje $4.9 za porcję. Jedna porcja zawiera 530 kalorii, 6G białka, oraz 32G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać cytryny, szalotki, papryka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 85%, co jest znakomite. Spróbuj Fritto Misto Emiliano (Frytki Mieszane W Stylu Emilia), Fritto Misto, oraz Fritto Misto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w głębokiej patelni z koszem, aż tylko do palenia. W szerokiej, płytkiej misce wymieszaj połowę warzyw i 1/3 cytryny.
Posypać 1 szklanką skrobi kukurydzianej i wrzucić szybko rękami do herbu. Wrzucić do dużego sitka z uchwytem i bat o ręce, aby usunąć nadmiar skrobi kukurydzianej. Upuść pokryte warzywa i cytryny do oleju i gotować na złoty kolor i chrupiące (o 2 protokół).
Wyjąć na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami, aby osuszyć. Natychmiast powtórzyć z 1/3 pozostałych cytryn i wszystkich pozostałych warzyw. Gorące smażone potrawy przyprawiamy solą i od razu podajemy ze świeżymi cytrynowymi klinami.