Frittelletti
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Frittelletti. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 217 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz ricottę, oliwę z oliwek, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 39%, co jest raczej złe. Podobne przepisy są .
Instrukcje
W dużym garnku zagotuj 4 szklanki wody ze skórką cytrynową i laską cynamonu.
W dużej misce przesiać mąkę i szczyptę soli. Ostrożnie wlać wrzącą wodę do miski z mieszaniną mąki. Po dodaniu całej wody użyj drewnianej łyżki, aby wymieszać mąkę z wodą, aż uzyska konsystencję gęstej płatków owsianych.
Pozostawić mieszaninę do ostygnięcia w temperaturze pokojowej przez 10 minut.
Wymieszać jajka z mąką 1 na raz, czekając na pełne włączenie przed dodaniem następnego.
Dodać sodę oczyszczoną, ricottę i cukier i ubić razem.
Dodać płynną mieszaninę do schłodzonej mieszaniny mąki. Używając drewnianej łyżki, mieszaj, aż mieszanina jaj zostanie włączona do mieszanki mąki. Może to potrwać kilka minut.
W 12-calowej patelni, rozgrzać 4 szklanki oliwy z oliwek na średnim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, o 375 stopni F. pracy w partiach, upuść mieszaninę mąki przez łyżkę stołową do gorącego oleju. Obróć rundy raz, aby były złote z każdej strony. Jak tylko trochę placki będzie lekko złoty, wyjąć z patelni i pozostawić do osuszenia na talerzu wyłożonym papierowymi ręcznikami. Pracę, aż cała mieszanina frittelletti został użyty, dodając więcej oliwy z oliwek do patelni, jeśli to konieczne.
Podawać na gorąco z odrobiną cukru cukierniczego.