Frittata z białek jaj
Frittatan z białek jaj to bezglutenowy i podstawowy przepis na 2 porcje. Jedna porcja zawiera 182 kalorie , 18 g białka i 8 g tłuszczu . Za 1,42 USD za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką paprykę, grzyby, parmezan i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut . Tylko nielicznym osobom to danie główne naprawdę smakowało. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 76% wyniku , co jest całkiem niezłym wynikiem. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Pittata - Pizza Frittata , Szparagi i Asiago Frittata oraz Szparagi Parmezan Frittata .
Instrukcje
W 10-calowym. Na patelni żaroodpornej podsmaż grzyby, cebulę, paprykę czerwoną, paprykę zieloną, sól, oregano i pieprz na oleju, aż warzywa będą miękkie. Ubij białka, aż się spienią; wlać na patelnię. Gotuj przez 3 minuty na średnim ogniu lub do momentu, aż uformuje się i lekko zarumieni na dnie.
Piec bez przykrycia w temperaturze 375°C przez 8-10 minut lub do momentu, aż białka jaj się zetną. Poluzuj krawędzie i spód frittaty gumową szpatułką. Odwróć na talerz do serwowania; pokroić na cztery kliny.