Frittata Warzywna
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj warzyw Frittatan. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 482 kalorie, 31g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na $2.3 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 15 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Udaj się do sklepu i odebrać jajka, parmezan, skąpe łyżeczki papryki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać mieszane warzywa, można śledzić to danie główne z Deser Z Pumpkin Pie jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Bardzo Warzywna Frittata, Frittata Warzywna, oraz Frittata Warzywna dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 450 stopni F.
Całe jajka i białka ubić w misce.
Dodać twarożek i ubijać aż będzie prawie gładki.
Gotować czosnek w oliwie z oliwek w 10-calowy nonstick żaroodpornej patelni na średnim ogniu, aż zacznie brązowieć, 1 do 2 protokół.
Dodać cebulę, doprawić solą i gotować 2 minuty.
Dodać warzywa, zwiększyć ogień do wysokiej i gotować, aż tylko miękkie, o 5 protokół.
Zmniejszyć ciepło do średniego.
Na patelni równomiernie rozprowadzić masę jajeczną. Gotuj, niezakłócony, aż na dnie utworzy się cienka skórka, około 2 minut. Uruchom gumową szpatułkę wokół krawędzi, aby uwolnić jajko z patelni. Kontynuuj gotowanie, aż dno będzie złote, 2 do 3 więcej minut.
Posypać parmezanem i papryką; przenieść do piekarnika i piec, aż tylko zestaw, 5 do 7 protokół.
Wyjąć z piekarnika, przykryć i odstawić, 5 do 7 protokół.
Pokroić w kliny i podawać z chlebem.
Zdjęcia Antonis Achilleos