Frittata Szparagowo-Ziemniaczana

Szparagowo-ziemniaczana Frittata może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 336 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz oliwę z oliwek, sól, młode ziemniaki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Szparagi I Ziemniaki Frittata, Szparagi i ziemniaki Frittata, oraz Szparagi I Ziemniaki Frittata.
Instrukcje
Parować ziemniaki, aż ledwo miękkie, o 5 protokół; odstawić. Szparagi na parze do jasnozielonego, ale nadal chrupiące, o 2 protokół.
W 10-do 12-calowej patelni nonstick, podgrzać 1 1/2 łyżki oleju na dużym ogniu.
Dodaj ziemniaki i smażyć, aż rumiane i chrupiące, o 7 protokół.
Dodać szparagi i cebulę, doprawić solą i pieprzem i gotować do miękkości, o 3 protokół; przenieść na talerz.
Wytrzyj patelnię, ustaw ją na umiarkowanym ogniu i dodaj 1 łyżkę oleju. Jajka ubić z grubą śmietaną, aż będą gładkie. Wymieszać warzywa i wlać mieszaninę na patelnię. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj, aż krawędzie zaczną się ustawiać. Podnieś boki frittaty gumową szpatułką, przechylając patelnię, aby niegotowane jajka przedostały się pod nią. Kontynuuj gotowanie, aż dno jest ustawione, a góra jest ledwo cieknąca, o 7 protokół.
Ustaw dużą płaską płytę na patelni i odwrócić frittata na talerzu.
Dodaj pozostałe 1/2 łyżka oleju na patelni i przesuń frittata z powrotem. Gotować, aż dno będzie złote, o 3 protokół. Przesuń frittata na duży talerz i pokroić w kliny.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Podawać z: dobrze ubraną sałatką i chrupiącym chlebem.