Frittata pomidorowa, czosnkowa i ziemniaczana
Pomidor, czosnek i ziemniaki Frittata może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 297 kalorii, 17g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz bazylia, sól, białka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pomidorowa, Boczkowa i pieczona na patelni Frittata czosnkowa, Pomidor Kukurydza Ziemniaki Kiełbasa Pesto Frittata, oraz Czosnek grzyb frittata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubij razem całe jajka, białka, 1/4 szklanki parmezanu, bazylia, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu w dużej misce.
Czosnek ugotować w 1 łyżce oleju na 10-calowej patelni ciężkiej (najlepiej nieprzywierającej i żaroodpornej) na umiarkowanym ogniu, mieszając, do złotego koloru, około 1 minuty.
Czosnek przełożyć łyżką szczelinową do miski.
Dodaj ziemniaki na patelni i sautéover umiarkowanie wysoki ogień, mieszając, aż po prostu miękkie, o 6 protokół.
Przełożyć łyżką szczelinową do miski z czosnkiem.
Dodaj 1 łyżka oleju i pomidory na patelni i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, aż pomidory brązowy i skórki split, o 4 protokół.
Dodaj pozostałą łyżkę oleju i ziemniaki z czosnkiem na patelni, rozłożenie równomiernie, i posypać pozostałą 1/4 łyżeczka soli i 1/4 łyżeczka pieprzu.
Wlać jajko na warzywa i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, podnosząc ugotowane jajko na brzegach, aby niegotowane jajko popłynęło pod spodem, 3 minuty. Zmniejszyć ciepło do umiarkowanego i gotować, pokryte, 5 minut więcej (Centrum będzie wilgotne).
Usuń pokrywkę i Frittata broil 5 do 7 cali od ciepła do zestawu, o 5 protokół.
Posypać top równomiernie z pozostałą 1/4 szklanki parmezanu, następnie dusić aż ser topnieje i frittata jest złoty brąz, 2 do 3 minut więcej.
Wsuń na talerz i pokrój na 4 kliny.
* Jeśli patelnia nie jest żaroodporna, owinąć uchwyt folią o dużej wytrzymałości (lub podwójną warstwą zwykłej folii) przed pieczeniem.