Frittata Bazyliowo-Ziemniaczana
Frittata bazyliowo-ziemniaczana może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 64 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 148 kalorii, 11g białka, oraz 4G tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, ocet balsamiczny, białka jaj i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 27%, co jest raczej złe. Spróbuj Ziemniaczano-Bazyliowa Frittata, Placki Ziemniaczane Bazylia Frittata, oraz Cukinia I Bazylia Frittata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrojone w kostkę ziemniaki umieścić w średnim rondlu; przykryć wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować 7 minut lub do miękkości.
Płaszcz dużą patelnię nonstick sprayu do gotowania; miejsce na średnim ogniu, aż gorące.
Dodaj cebulę; smażyć 6 minut lub do miękkości.
Zdjąć z ognia i odstawić.
W średniej misce wymieszać 3 łyżki sera, bazylii i kolejnych 5 składników (bazylia przez jajka); wymieszać ziemniaki i cebulę. Wytrzyj patelnię ręcznikami papierowymi i ponownie zalej sprayem do gotowania.
Umieść patelnię na średnim ogniu, aż będzie gorąca.
Dodać mieszaninę jaj i gotować 6 minut lub aż prawie zestaw.
Wrap uchwyt patelni z folią, i broil 1 1/2 protokół. Top z pozostałym serem, i dusić przez 30 sekund lub aż ser topi.
Ocet skropić na frittata i pokroić na 4 kliny.