Fried Provolone: Formaggio Fritto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj smażonego Provolone: Formaggio Fritto. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 2,37 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 726 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz chłopski chleb, provolone, ząbek czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pollo fritto per Chanukà (Hannukah Fried Chicken), Pollo fritto alla toscana (smażony kurczak po Toskańsku), oraz Provolone Faszerowane Smażone Cukinie.
Instrukcje
Pokrój ser na 6 plastrów, każdy o grubości około 3/4 cala. Używając dłoni, naciśnij mąkę na każdej stronie każdego plasterka sera, wytrząsając wszelkie dodatkowe i odstaw plasterki sera na bok.
Posmaruj kromki chleba odrobiną oliwy z oliwek i grilluj z obu stron.
W 12 do 14-calowej patelni saute rozgrzać oliwę na dużym ogniu.
Umieścić ser na patelni w jednej warstwie. Gotuj ser, aż rozwinie się brązowa skórka. Ser obrócić łopatką i posypać szczyptą kwiatów oregano. Gotować jeszcze 2 minuty.
Odcedzić trochę tłuszczu z patelni, dodać 1/4 szklanki białego octu winnego i niech płonie. Gdy płomienie
ustępować, dodać kolejny 1/4 szklanki octu i usunąć ser do ciepłych talerzy.
Kromki chleba z grilla natrzeć ząbkiem czosnku, dodać do talerza, skropić oliwą z oliwek i posypać więcej oregano.