Fricassée z kurczaka z figami i sosem portowym

Fricassée z kurczaka z figami i sosem portowym
Fricassée z kurczaka z figami i sosem portowym to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Jedna porcja zawiera 1403 kalorii, 106g białka, oraz 82g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $14.09 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka bulionu z kurczaka o niskiej zawartości soli, ząbki czosnku, kurczak i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby korzystać z portu można śledzić to danie główne z Szewc Portowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sos Żurawinowy Z Porto I Suszonymi Figami, Sos żurawinowy z Porto i suszonymi figami, oraz Schab Z Figami I Sosem Portowym.

Instrukcje

1
Umieść figi, Port i 1 liść laurowy w średniej misce. Przykryć i pozostawić figi marynować w temperaturze pokojowej na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
FigiFigi
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Kurczaka posypać solą i pieprzem. Zawiń 3 kawałki szynki wokół każdego kawałka kurczaka, zabezpieczając metalowymi szpilkami do sznurowania lub wykałaczkami. 3 łyżki masła rozpuścić w dużym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cały KurczakCały Kurczak
MasłoMasło
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
GarnekGarnek
3
Dodać kurczaka i gotować, aż rumiane ze wszystkich stron, o 6 protokół w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
4
Przenieś na talerz.
5
Dodaj szalotki i czosnek do garnka. Sauté aż do początku brązowy, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Dodaj 2 liście laurowe, pomidory, seler, i kolendra; sauté 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
KolendraKolendra
PomidorPomidor
SelerSeler
7
Dodaj 1/4 szklanki portu z marynaty figowej. Powrót kurczaka do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Cały KurczakCały Kurczak
PortPort
FigiFigi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
8
Dodaj 2 szklanki bulionu z kurczaka. Przykryć i dusić, aż kurczak jest gotowane przez, dodając więcej bulionu, jeśli zbyt suche i obracając kurczaka od czasu do czasu, o 35 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Cały KurczakCały Kurczak
9
W międzyczasie przenieś pozostały Port z marynaty figowej do małego rondla. Gotować, aż lekko zgęstnieje, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
PortPort
FigiFigi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
10
Zdjąć z ognia i dodać figi; przykryć i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
FigiFigi
11
Przełożyć kurczaka na talerz. Gotować sos do zmniejszenia lekko, o 4 protokół. Wymieszać pozostałą 1 łyżkę masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
MasłoMasło
SOSSOS
12
Polej kurczaka sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
SOSSOS
13
Podawać z figami w sosie Porto.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
FigiFigi
PortPort
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn