Fregolata: Crumb Cookie (Włochy)
Fregolata: Crumb Cookie (Włochy) jest Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 10 i kosztuje 30 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 172 kalorie, 3G białka, oraz 6G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz masło, nieskażone migdały, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ciastko-Crumb Streusel Coffeecake, Ciastko-Crumb Streusel Coffeecake, oraz Blueberry Cookie Crumb Bars dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Wyłóż blachę do pieczenia silikonową matą do pieczenia lub pergaminem.
Impuls orzechy w robocie kuchennym drobno posiekać, pozwalając niektóre większe kawałki orzechów pozostać. W dużej misce połączyć masło, migdały, mąkę, cukier, sól i cynamon. W małej misce ubij żółtka z 1 łyżką mleka.
Mieszanka mżawka żółtka na mieszaninę migdałów i wrzucić palcami połączyć i uzyskać wszystko zwilżone. (W razie potrzeby dodać jeszcze 1 łyżkę mleka.)
Mieszanina powinna być nadal krucha, ale nie sucha, jak chrupiąca polewa.
Posypać 1 szklankę (około połowy okruchów) na przygotowanej blasze do pieczenia i lekko nacisnąć, aby utworzyć cienką, nawet 8-calową rundę.
Posypać pozostałe okruchy na górze, aby nadać ciasteczko trochę tekstury.
Piec na złoty kolor i chrupiące, obracanie blachy do pieczenia w połowie pieczenia, o 30 protokół. Aby uzyskać dodatkowe chrupiące ciastko, wyłącz piekarnik w tym momencie i pozostaw patelnię w piekarniku na 10 minut.
Schłodzić na stojaku, aż będzie łatwy w obsłudze. Wsuń fregolatę na papier na stojak, aby całkowicie ostygła. Gdy wystygnie, przesiej cukier cukierniczy na wierzch.
Aby służyć, umieść cały migdał lub przewróconą łyżkę demitasse pod środkiem fregolaty i rapować górną łyżką lub stroną noża, aby pęknąć na kawałki do serwowania.