Francuskie tartaletki cebulowe
Francuskie tartaletki cebulowe to śródziemnomorski przepis na 4 porcje. Za 2,22 dolara za porcję ten przepis pokrywa 28% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 762 kalorie, 39 g białka i 47 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 40 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Tylko nielicznym osobom ten hor d'oeuvre naprawdę się podobał. Udaj się do sklepu i kup chleb, liść laurowy, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 60%, to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Tartlety Cebulowe, Tartaletki z Karmelizowaną Cebulą i Tartletki z Karmelizowaną Cebulą.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Spryskaj obie strony chleba i wciśnij go do małej foremki na muffinki na 12 muffinów. Jeśli nie posiadasz formy do muffinów, w sklepie z ciastami dostępne są jednorazowe formy.
Włóż chleb do piekarnika i opiekaj na złoty kolor przez 7 lub 8 minut.
Na patelni rozpuść masło na oleju.
Dodać cebulę i liść laurowy, doprawić tymiankiem, solą i pieprzem. Gotuj cebulę do karmelowego koloru, 15 do 18 minut.
Włóż łyżki ugotowanej cebuli do foremek z tostowym chlebem. Wyrzuć liść laurowy. Cebulę posypać serem i ustawić tarty pod gorącym brojlerem, aby ser się zarumienił i zarumienił.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to świetny wybór do tartletu. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Johnson Estate z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "