Francuskie Bochenki
Francuskie bochenki mogą być właśnie hor d ' oeuvre, którego szukasz. Ten przepis wegański serwuje 24 i kosztuje 5 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 3G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 77 kalorii. Jeśli masz pod ręką sól, mąkę chlebową, mąkę kukurydzianą i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 28%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Mini Francuskie Bochenki, Bochenki Z Szynką, oraz Trzy bochenki w jednym podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie.
Dodać sól, cukier i 2 szklanki mąki. Beat aż gładkie. Wymieszać wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby utworzyć miękkie ciasto.
Obrócić na mączną powierzchnię; ugniatać do uzyskania gładkiej i elastycznej, około 6-8 minut.
Umieścić w nasmarowanej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu do podwojenia, około 1 godziny.
Poncz ciasto w dół. Przełożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię; podzielić na pół. Kształt W 12-in.- długie bochenki.
Umieść stronę szwu w dół na natłuszczonej blasze do pieczenia. Przykryj i odstaw do podwojenia, około 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 450°.
Posypać mąką kukurydzianą. Ostrym nożem zrób cztery płytkie cięcia na wierzchu każdego bochenka.
Piec 15-20 minut lub do złotego koloru. Fajne na drucianym stelażu.