Francuski Sos Z Owoców Morza, Z Krewetkami

Francuski Sos Z Owoców Morza, Z Krewetkami
Francuski sos z owoców morza, z krewetkami to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 1 porcją. Na $29.25 za porcję, ten przepis Pokrowce 80% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 228g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 1625 kalorii. Świetnie sprawdza się jako sos śródziemnomorski. Mieszanka marchwi, cukier, tajski sos rybny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Recipezaar. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 75%, co jest dobre. Spróbuj Krewetki Satay (krewetki / krewetki z pikantnym sosem orzechowym), Gotowane krewetki z Fettuccine i fasolką szparagową, oraz Bouillabaisse (Francuski Gulasz Z Owoców Morza) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Krewetki oczyścić, dobrze spłukując pod zimnym kranem. Użyj do tego sito lub durszlak. Otrząśnij nadmiar wody.Czyść dalej, odcinając Plecy nożyczkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2
Usuń czarną żyłę, jeśli w ogóle: najłatwiej jest użyć papieru kuchennego do pracy i zeskrobać żyłę na tym. Wyrzucić papier po zakończeniu.Obrać krewetki i ostrożnie zdjąć skórki i głowę, a następnie umieścić w osobnej misce. Nie naciskaj pistoletu w głowę. Nie zabije cię i doda smaku twemu towarowi. Chcesz wszystkie peelingi i głowy.Przykryj i zachowaj oczyszczone krewetki do późniejszego gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Włóż wodę, sok z cytryny i skórki krewetek / krewetek i głowy do dużego garnka o grubym dnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Dodać przygotowaną marchew, cebulę, ziemniaki i pomidory i wymieszać.Doprowadzić do wrzenia.Gdy wywar dojdzie do wrzenia, zmniejsz ogień, nałóż pokrywkę i gotuj na wolnym ogniu przez około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
5
Dodaj cukier, tajski sos rybny, pietruszka, czosnek i sos pieprzowy. Wymieszać i niech gotować kolejne 10 protokół.* Należy pamiętać, że nie zmierzyłem wszystkiego dokładnie. Starałam się naśladować przepis, więc domyśliłam się kilku ilości. Mogłem użyć więcej sosu rybnego niż podano, a także więcej cukru. Użyłem lokalnego pikantnego pieprzu chutney zamiast ostrego sosu pieprzowego. Więc mogą być małe różnice między twoimi wynikami a moimi. DO smaku-zabawa w gotowaniu polega na eksperymentowaniu!Za pomocą bardzo drobnego Sitka odcedzić cały garnek do miski. Nie pozwól, aby Skórki krewetek wpadły do stada.Będziesz miał około 3 filiżanek zapasów lub więcej.Teraz dodaj z powrotem do bulionu kawałki ziemniaków (lub tyle, ile możesz, ponieważ niektóre by się rozpadły) i kawałki marchwi.Spróbuj: będzie potrzebował więcej soli lub soli przyprawowej do wyboru.Włożyć do procesora lub blendera i zmiksować, aż warzywa lekko zagęszczą SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
Sos RybnySos Rybny
Paluszki Mięsne O Smaku Pepperoni), Pokrojone Na Kawałki Wielkości KęsaPaluszki Mięsne O Smaku Pepperoni), Pokrojone Na Kawałki Wielkości Kęsa
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
6
Dodaj śmietanę i ponownie whizz.Używaj tylko takiej ilości sosu, jaką planujesz użyć do Dania, tj. 1 szklanka makaronu dla sześciu osób. Ostudzić i zamrozić resztę na kolejny dzień.Spróbuj ponownie, aby zobaczyć, czy chcesz dodać więcej soli, a może nawet trochę (prawdziwy pomidorowy) ketchup lub sos pieprzowy.Jeszcze nie próbowałem tej terryny rybnej, ale sos był świetny nad fettucine, z krewetkami, które były po prostu smażone w oliwie z oliwek, z przyprawami.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
FettuccineFettuccine
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
Opakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie PlasterkiOpakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie Plasterki
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
7
Dodaj zieloną sałatkę z mieszanych małych liści-mesclun, jak mówią Francuzi. I nie zapomnij o schłodzonym białym winie: sauvignon blanc powinien to zrobić ...
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
MesclunMesclun

Polecane wino: Bordeaux, Okruchy Czekoladowych Herbatników Graham (około 14 Całych Herbatników), Biały Bordowy

Bordeaux, szampan i Biały burgund to moje najlepsze propozycje dla francuskiego. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Baron des Chartrons Bordeaux z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
Baron des Chartrons Bordeaux
Baron des Chartrons Bordeaux
Nos świeżych czerwonych owoców. Świetna struktura, miękkie taniny i świeży finał dojrzałej wiśni i borówki. Elegancki i bardzo typowy dla apelacji.Baron des Chartrons Rouge idealnie komponuje się z grillowaną wołowiną, makaronem serowym lub jagnięciną.
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia100
Magazyn