Francuski Chleb mamy
Francuski Chleb mamy wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 160 kalorii, 5G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 11 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, mąkę chlebową, ciepłą wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Francuska zupa cebulowa zapiekana Francuska Pizza chlebowa i sałatka z Dijon Vinaigrette, Hiszpański ryż mamy, oraz Najlepszy Meat Loaf mojej mamy.
Instrukcje
Połącz drożdże i 1/4 szklanki ciepłej wody w szklanej miarce o pojemności 2 szklanek; wymieszaj pozostałe 1 3/4 szklanki ciepłej wody i pozostaw mieszaninę 5 minut.
Połączyć 4 szklanki mąki i cukru w dużej misce. Wymieszać mieszaninę drożdży i olej.
Przykryć ciasto i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 30 minut.
Dodaj sól i tyle pozostałej mąki, aby uzyskać sztywne ciasto, ubijając na średniej prędkości za pomocą wytrzymałego miksera elektrycznego 6 do 8 minut. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia luzem.
Podziel ciasto chlebowe na pół i uformuj każdą porcję w 12-calowy Bochenek.
Każdy Bochenek ułożyć na lekko natłuszczonej blasze do pieczenia posypanej równomiernie 2 łyżkami mąki kukurydzianej. Przykryć bochenki i odstawić w ciepłe miejsce, wolne od przeciągów, 30 minut lub do podwojenia luzem.
Piec w temperaturze 425 przez 15 minut. Wymieszać białko jaja i 2 łyżki wody.
Brush over bochenki, i piec 5 do 10 więcej minut lub aż bochenki dźwięk puste po dotknięciu.