Francuska zupa pomidorowa
Przepis na francuską zupę pomidorową może zaspokoić Twoją zachciankę na dania śródziemnomorskie w około 1 godzinę i 35 minut . Ta przystawka ma 210 kalorii , 5 g białka i 2 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 6 osób i kosztuje 63 centy za porcję. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką ryż, sól, czosnek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowa z tym przepisem. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i laktoowowegetariańską . Jest dostarczana przez Allrecipes. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 42% , to danie jest solidne. Podobne przepisy to Klasyczna francuska zupa cebulowa , Dunkin Francuska zupa cebulowa i Francuska zupa cebulowa Marsala .
Instrukcje
Rozpuść masło w dużym rondlu na średnim ogniu.
Podsmaż cebulę na maśle, aż zmięknie i lekko się zrumieni, około 10 minut.
Dodaj pomidory i gotuj przez kolejne 10 minut, często mieszając.
Dodaj ziemniaka i 2 szklanki wody. Dopraw liściem laurowym, czosnkiem i solą. Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez około 20 minut.
Dodaj pozostałą wodę i doprowadź do wrzenia. Wyrzuć liść laurowy i odcedź stałe składniki z bulionu, zachowując oba składniki. Zmiksuj warzywa w blenderze lub malakserze i dodaj je z powrotem do bulionu. Doprowadź do wrzenia i dodaj ryż. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez około 15 minut lub do momentu, aż ryż będzie miękki.