Francuska Zupa Cebulowa Z Duszonym Żeberkiem

Francuska zupa cebulowa z duszonym żeberkiem może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 6,29 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 1265 kalorii, 47g białka, oraz 72 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. 18 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz por, bulion wołowy, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Ale-duszone musztardowo-szkliwione żeberka z frytkami, Duszone niezbyt krótkie żeberka z Hominowym gulaszem z nowej Turni na południu, oraz Duszone Żeberka Krótkie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dusić krótkie żeberka: Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. Wrzuć krótkie żeberka z mąką i doprawić obficie solą i pieprzem.
Podgrzać olej rzepakowy w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu, aż zacznie migotać.
Dodać żeberka i gotować, aż rumiane ze wszystkich stron, o 8 protokół.
Dodać marchewkę, posiekaną cebulę i Por do garnka i gotować, mieszając, aż lekko rumiane, o 4 protokół. Powrót żeberka do garnka i mieszać w gałązki tymianku, liść laurowy, czosnek i koncentrat pomidorowy.
Dodaj wino i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, następnie gotować do zmniejszenia o połowę, o 5 protokół.
Dodaj zapas i wróć do gotowanego na wolnym ogniu. Przykryć, przenieść do piekarnika i dusić, aż krótkie żebra spadną z kości, 2 godziny, 30 minut do 3 godzin.
W międzyczasie karmelizować cebulę: roztopić masło w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodać pokrojoną w plasterki cebulę, zmniejszyć ogień do minimum i doprawić solą i pieprzem. Gotować, często mieszając, aż do głębokiego złotego koloru, około 2 godzin, 30 minut. (
Dodać odrobinę wody i zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z garnka, jeśli to konieczne.)
Po zakończeniu krótkich żeberek wyjąć z bulionu łyżką szczelinową, przenieść na talerz i lekko ostudzić. Odcedzić bulion, odrzucając ciała stałe. Mięso rozdrobnić, odrzucając kości, i wrzucić z 1 szklanką bulionu. Zarezerwuj pozostały bulion.
Dodaj liście tymianku i sherry do karmelizowanej cebuli. Gotować, aż płyn zmniejszy się o połowę, o 3 protokół; dodać zarezerwowany bulion i gotować 30 więcej minut. Doprawić solą i pieprzem. Odtłuścić tłuszcz z wierzchu zupy. Wymieszać z octem.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F. podziel zupę między 6 miski żaroodporne; łyżka około 1/3 szklanki rozdrobnionego mięsa do środka każdego, a następnie top każdy z 2 plasterki tosty, przycinanie chleba, jeśli to konieczne. Top każdy z 2 plastry sera, pozwalając ser zawiesić na boku miski.
Przenieść do piekarnika i piec, aż złoty i bąbelkowy, o 10 protokół. Top ze szczypiorkiem.