Francuska Zupa Cebulowa

Francuska zupa cebulowa może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Ten przepis daje 8 porcji z 500 kalorii, 17g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Za 2,52 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest idealny do Jesień. Mieszanka cydru jabłkowego, połączenie cebuli, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 90 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 64%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Francuska zupa cebulowa zwieńczona pizzą z francuskiego chleba i sałatką z winegretem z Dijon, Crockpot francuska zupa cebulowa z serowymi francuskimi tostami, oraz Crockpot francuska zupa cebulowa z serowymi francuskimi tostami.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Odetnij końce każdej cebuli, a następnie przekrój wzdłuż na pół.
Usuń skórkę i drobno pokrój w kształty półksiężyca. Ustaw patelnię elektryczną na 300 stopni i dodaj masło. Gdy masło się rozpuści, dodaj warstwę cebuli i posyp odrobiną soli. Powtarzaj nakładanie warstw cebuli i soli, aż wszystkie cebule znajdą się na patelni. Nie próbuj mieszać, dopóki cebula nie spoci się przez 15 do 20 minut. Następnie mieszaj od czasu do czasu, aż cebula będzie ciemna mahoń i zredukowana do około 2 filiżanek. Powinno to zająć od 45 minut do 1 godziny. Nie martw się o spalanie.
Dodaj tyle wina, aby przykryć cebulę i podgrzej, zmniejszając wino do konsystencji syropu.
Dodaj consomme, rosół z kurczaka, cydr jabłkowy i bukiet garni. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu od 15 do 20 minut.
Umieść ruszt piekarnika w górnej 1/3 piekarnika i podgrzej brojlery.
Pokrój chleb wiejski w rundy wystarczająco duże, aby zmieścić usta bezpiecznych w piekarniku garnków do zupy.
Ułóż plastry na blasze do pieczenia i umieść pod brojlerem na 1 minutę.
Dopraw mieszankę zupy solą, pieprzem i koniakiem.
Usuń bouquet garni i zupę kadzi do garnków, pozostawiając jeden cal do wargi.
Ułóż chleb okrągły, opiekaną stroną do dołu, na zupie i posyp startym serem. Smażyć, aż ser będzie musujący i Złoty, 1 do 2 minut.
Polecane wino: Pinot Grigio, Beaujolais
Francuską zupę cebulową można połączyć z Pinot Grigio i Beaujolais. Owocowy Beaujolais uzupełni bogate smaki tej zupy. Jeśli wolisz białe wino, spróbuj pinot grigio. Kręgosłup King Estate Pinot Gris z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
![King Estate Backbone Pinot Gris]()
King Estate Backbone Pinot Gris
Ten Pinot Gris o ograniczonej produkcji został po raz pierwszy zauważony ze względu na lniany kolor. Bladozłoty wygląd ustępuje miejsca złożonemu bukietowi mokrego kamienia, fiołków, białej brzoskwini i grejpfrutów. Na podniebieniu delikatnemu odczucie w ustach towarzyszą świeże smaki gruszki i ananasa, wzmocnione składnikami wody różanej i skórki z limonki. Ta złożona równowaga owoców, mineralności i jasności prowadzi do gładkiego, średnio długiego wykończenia. Ciesz się teraz do 2031 roku.