Francuska Zupa Cebulowa
Przepis francuska zupa cebulowa może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.38 za porcję. Jedna porcja zawiera 105 kalorii, 7G białka, oraz 1g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz cienką walla walla, ser szwajcarski, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę zupę. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Le Cafe Ile St. Louis zupa cebulowa Gratinee – to nowe podejście do klasycznej francuskiej zupy cebulowej, Francuska zupa cebulowa zapiekana Francuska Pizza chlebowa i sałatka z Dijon Vinaigrette, oraz Crockpot francuska zupa cebulowa z serowym tostem francuskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę na patelnię; smażyć przez 5 minut lub do miękkości. Wymieszać z cukrem, pieprzem i 1/4 łyżeczki soli. Zmniejszyć ogień do średniej; gotować 20 minut, często mieszając. Zwiększyć ciepło do średnio wysokiej, i smażyć przez 5 minut lub aż cebula jest złoty kolor. Wymieszać z winem i gotować przez 1 minutę.
Dodać bulion i tymianek; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 2 godziny.
Umieść chleb w jednej warstwie na blasze do pieczenia; dusić 2 minuty lub do tosty, obracając po 1 minucie.
Umieść 8 misek żaroodpornych na patelni z galaretką. Chochla 1 szklanka zupy do każdej miski. Podziel chleb równomiernie między miseczki; każdą porcję uzupełnij 1 plasterkiem sera. Broil 3 minuty lub aż ser zacznie brązowieć.