Fougasse z ziołami prowansalskimi
Fougasse z ziołami prowansalskimi to wegańskie danie główne. Na 2,44 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 30g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 1226 kalorii. Ten przepis służy 2. Jeśli masz drożdże, zioła prowansalskie, mąkę kukurydzianą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Ugotuj książkę: prowansalska oliwkowa Fougasse, Rosół z ziołami prowansalskimi, oraz Sałatka z ciecierzycy z ziołami prowansalskimi i oliwkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać 1 1/2 szklanki ciepłej wody do dużej miski; posypać drożdże.
Odstawić do rozpuszczenia drożdży, około 10 minut. Wymieszać 1 szklankę mąki, 1 łyżkę herbes de Provence i sól morską, następnie 2 łyżki oleju, aż dobrze wymieszane.
Wymieszać w wystarczającej ilości mąki, 1 szklanka na raz, aby utworzyć gęste i lekko lepkie ciasto.
Obrócić ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię roboczą; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 5 minut. Formuj się w piłkę. Duża miska oleju.
Dodać ciasto; obrócić do płaszcza. Przykryj miskę folią, a następnie ręcznikiem.
Pozwól wznieść się w ciepłym obszarze wolnym od przeciągów, aż do podwojenia, około 1 godziny.
Umieść 1 stojak w środku i 1 stojak w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 232°.
2 blachy do pieczenia obficie posypać mąką kukurydzianą. Rozwal ciasto. Obrócić na powierzchnię mąki; podzielić na pół. Naciśnij na każdej połowie do 11x8-cala o nieregularnym kształcie owalu.
Przełożyć na przygotowane blachy do pieczenia.
Posmaruj każdy owal 1 łyżką oleju.
Posypać każdy z 1 1/2 łyżeczki herbes de Provence. Za pomocą ostrego noża wykonaj kilka 2-calowych cięć w każdym owalu (nie przecinaj krawędzi), rozstaw cięć równomiernie i przecinaj ciasto na powierzchnię roboczą. Wyciągnij ciasto na kawałki, aby utworzyć otwory. Przykryć luźno tworzywem sztucznym; pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym obszarze wolnym od przeciągów, aż do lekko dmuchanego, około 20 minut.
Ciasto wstawić do piekarnika. Natychmiast wlać około 1/4 szklanki wody na dno piekarnika, tworząc parę.
Pieczemy pieczywo na złoty kolor na górze i lekko chrupiące na dole, przełączając arkusze między stojakami i obracając przód każdego arkusza do tyłu piekarnika w połowie pieczenia, o 18 protokół.
Przełożyć arkusze do stojaków; schłodzić pieczywo 10 minut.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.