Fougasse z ziołami prowansalskimi

Fougasse z ziołami prowansalskimi
Fougasse z ziołami prowansalskimi to wegańskie danie główne. Na 2,44 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 30g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 1226 kalorii. Ten przepis służy 2. Jeśli masz drożdże, zioła prowansalskie, mąkę kukurydzianą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Ugotuj książkę: prowansalska oliwkowa Fougasse, Rosół z ziołami prowansalskimi, oraz Sałatka z ciecierzycy z ziołami prowansalskimi i oliwkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wlać 1 1/2 szklanki ciepłej wody do dużej miski; posypać drożdże.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Odstawić do rozpuszczenia drożdży, około 10 minut. Wymieszać 1 szklankę mąki, 1 łyżkę herbes de Provence i sól morską, następnie 2 łyżki oleju, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół
Sól MorskaSól Morska
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DrożdżeDrożdże
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
3
Wymieszać w wystarczającej ilości mąki, 1 szklanka na raz, aby utworzyć gęste i lekko lepkie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
4
Obrócić ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię roboczą; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 5 minut. Formuj się w piłkę. Duża miska oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Dodać ciasto; obrócić do płaszcza. Przykryj miskę folią, a następnie ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Pozwól wznieść się w ciepłym obszarze wolnym od przeciągów, aż do podwojenia, około 1 godziny.
7
Umieść 1 stojak w środku i 1 stojak w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
2 blachy do pieczenia obficie posypać mąką kukurydzianą. Rozwal ciasto. Obrócić na powierzchnię mąki; podzielić na pół. Naciśnij na każdej połowie do 11x8-cala o nieregularnym kształcie owalu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
CiastoCiasto
PunchPunch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
9
Przełożyć na przygotowane blachy do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
10
Posmaruj każdy owal 1 łyżką oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
11
Posypać każdy z 1 1/2 łyżeczki herbes de Provence. Za pomocą ostrego noża wykonaj kilka 2-calowych cięć w każdym owalu (nie przecinaj krawędzi), rozstaw cięć równomiernie i przecinaj ciasto na powierzchnię roboczą. Wyciągnij ciasto na kawałki, aby utworzyć otwory. Przykryć luźno tworzywem sztucznym; pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym obszarze wolnym od przeciągów, aż do lekko dmuchanego, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
12
Ciasto wstawić do piekarnika. Natychmiast wlać około 1/4 szklanki wody na dno piekarnika, tworząc parę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Pieczemy pieczywo na złoty kolor na górze i lekko chrupiące na dole, przełączając arkusze między stojakami i obracając przód każdego arkusza do tyłu piekarnika w połowie pieczenia, o 18 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Przełożyć arkusze do stojaków; schłodzić pieczywo 10 minut.
15
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia71
Magazyn