Forma do żelatyny świątecznej

Forma do żelatyny świątecznej
Forma na żelatynę świąteczną wymaga około 2 godzin od początku do końca. Ten przepis pozwala na przygotowanie 16 porcji, każda o wartości 192 kalorii , 3 g białka i 7 g tłuszczu . Za 37 centów za porcję przepis ten pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup majonez, żelatynę limonkową, serek śmietankowy i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Sprawdza się jako bardzo niedroga przystawka. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje ocenę 0% w rankingu Spoonacular . Podobne przepisy obejmują Holiday Cookies , Holiday Egg Nog i Holiday Sausage Dressing .

Instrukcje

1
Odcedź ananasa, zachowując sok. W misce rozpuść żelatynę z limonki w 1 szklance wrzącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna O Smaku Limonkowymżelatyna O Smaku Limonkowym
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Wymieszaj sok ananasowy, sok z cytryny i taką ilość zimnej wody, aby uzyskać objętość 1 szklanki; dodaj do rozpuszczonej żelatyny.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Szklanek Połówek Zielonych Winogron8 Szklanek Połówek Zielonych Winogron
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
3
Przekrój plasterki ananasa na pół i ułóż na dnie foremki o pojemności 12 filiżanek, wysmarowanej sprayem do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierścienie AnanasowePierścienie Ananasowe
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
4
Zalej ananasa niewielką ilością żelatyny limonkowej; odstaw do lodówki, aż stężeje.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna O Smaku Limonkowymżelatyna O Smaku Limonkowym
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
5
Dodaj pozostałą żelatynę z limonki; schłódź w lodówce, aż stężeje. W małej misce rozpuść żelatynę cytrynową w 1 szklance wrzącej wody. Schłodź w lodówce, aż częściowo stężeje. Ubijaj, aż będzie lekka i puszysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna O Smaku Cytrynowymżelatyna O Smaku Cytrynowym
żelatyna O Smaku Limonkowymżelatyna O Smaku Limonkowym
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
W innej małej misce ubij serek śmietankowy na puszystą masę. Wymieszaj z majonezem. Wymieszaj z ubitą żelatyną; zalej warstwę z limonki. Schłodź, aż stwardnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (4 Uncje) Chłodzonych Rogalików1 Opakowanie (4 Uncje) Chłodzonych Rogalików
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Rozpuść żelatynę malinową w pozostałej wrzącej wodzie. Pokrój banany w plasterki; połóż na warstwie cytrynowej. Ostrożnie nałóż żelatynę malinową na banany. Schłodź w lodówce, aż stwardnieje lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna O Smaku Malinowymżelatyna O Smaku Malinowym
(pudełko Kartonowe)(pudełko Kartonowe)
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje16
Ocena Zdrowia0
Magazyn