Forager ' s tarts
Przepis na tarty można zrobić w około 1 godzinę i 25 minut. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 688 kalorii, 16G białka, oraz 43g tłuszczu każdy. 29 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis z BBC Good Food wymaga jagód jałowca, jeżyn, cebuli i ząbków czosnku. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ferager Sandwich, Ferager Sandwich, oraz Tort z przekąskami z potrójnym jabłkiem + pierwsze spojrzenie na towarzysza poszukiwacza owoców.
Instrukcje
Mąkę, proszek do pieczenia i sól morską wymieszać w dużej misce, następnie wlać olej i stopniowo dodawać 125 ml letniej wody, aż zacznie tworzyć kulkę ciasta. Wywracamy na posmarowaną mąką powierzchnię i zagniatamy, aż uzyskamy gładkie ciasto.
Dodaj trochę więcej mąki, jeśli jest zbyt lepki i mżawka oleju, jeśli jest zbyt suchy.
Ciasto podzielić na cztery kulki.
Tocz każdą kulkę na okrągło o szerokości 12 cm i grubości 1 cm, a następnie za pomocą palców zwijaj lub wyginaj krawędzie do wewnątrz, tworząc rustykalną skorupę.
Umieść dużą patelnię na średnim ogniu, a następnie gotuj tarty przez 3-4 minuty lub do momentu, gdy podstawa będzie złotobrązowa (musisz to zrobić partiami).
Przełożyć na blachę do pieczenia, posmarować skrzynie jajkiem (jeśli jest używany), a następnie piec przez 10 minut.
Tymczasem zrób wypełnienie.
Połowę oleju rozgrzej na patelni, a następnie gotuj cebulę przez około 10 minut, aż będzie miękka.
Dodać jałowiec i trochę przyprawy i gotować przez kolejną minutę.
Wlać czerwone Wino i miód, następnie wymieszać jeżyny, miażdżąc tylną częścią łyżki podczas mieszania. Gotować przez 3-5 minut, aż mieszanina zmniejszy się do lepkiej, ale lekko mokrej glazury, a następnie odstawić.
Pozostałą oliwę rozgrzać na patelni, następnie pieczarki i czosnek ugotować na dużym ogniu do uzyskania złotego koloru. Rozsypać większość rozmarynu lub tymianku z odrobiną przyprawy, a następnie usunąć z ognia.
Na podstawie każdej tarty rozłóż warstwę lepkiej cebuli, następnie podziel pieczarki między sobą i pokrusz ser.
Posypać pozostałymi ziołami i skropić oliwą, następnie piec przez 10 min lub do momentu, aż ser się roztopi i lekko złocisty.