Fondue z tequilą
Fondue z tequilą może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 238 kalorii, 4G białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 80 centów za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, mleko, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 14 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 25%, co nie jest zbyt wspaniałe. Spróbuj Tequila Smash-koktajl tequili i domowe wiśnie Maraschino, Koktajl tequili: pikantna brzoskwiniowa tequila z kwaśną nutą, oraz Czekoladowe Fondue & Swissmar Żeliwny Zestaw Do Fondue Giveaway dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło na patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować do miękkości, mieszając od czasu do czasu.
Dodać czosnek i gotować przez około minutę.
Mąkę ubić widelcem, aby nie powstawały grudki. Gotować i mieszać widelcem, aż zbrązowieje.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Umieść awokado w blenderze lub robocie kuchennym i wlej mleko, śmietanę, sok z cytryny, sól i pieprz. Puree aż będzie gładkie.
Wlać do żaroodpornej miski lub naczynia żaroodpornego i wymieszać mieszankę cebuli i czosnku.
Piec w piekarniku przez 20 minut, lub aż zgęstnieje. Wymieszaj tequilę z serem i wróć do piekarnika na około 5 minut, aby stopić ser. Wymieszać i podawać jako fondue.