Fondue z ciemnej czekolady wymaga około 25 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 418 kalorii, 6G białka, oraz 22g tłuszczu. Na 2,26 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 20. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Jeśli masz ciasto, truskawki, półsłodką czekoladę do pieczenia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest dobre. Spróbuj Fondue Z Ciemnej Czekolady, Fondue Z Ciemnej Czekolady, oraz Proste Fondue Z Ciemnej Czekolady dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W 2-kwartowym ciężkim rondlu podgrzewaj zarówno czekoladki, jak i śmietanę na małym ogniu, często mieszając, aż krem będzie gorący i czekolada się rozpuści. Wymieszać trzepaczką do uzyskania gładkiej konsystencji. Wymieszać wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
(po 1 Tubce) Schłodzone Ciasto Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2
Wlać do garnka do fondue. Ogrzewaj kanistrem paliwa na małym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
3
Ułóż ciasto i owoce dippers na talerzu. Ustaw garnek do fondue na środku talerza.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego