Fondue z Chili i serem to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 432 kalorie. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka chiles, chipsy tortilla, ostry ser cheddar i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 38%. Podobne przepisy to Serious Cheese: Super Bowl beer and Cheese Fondue, Fondue Serowe, oraz Fondue Serowe.
Instrukcje
1
W patelni do fondue o pojemności 1 1/2 do 2 litrów (żeliwo ceramiczne ognioodporne lub szkliwione porcelaną) lub metalowej patelni o ciężkim dnie na średnim ogniu, ogrzej 1 szklankę mleka, aż utworzą się bąbelki i powoli wypłyną na powierzchnię, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2
W misce wymieszaj ser jack, ser cheddar, skrobię kukurydzianą i kminek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar
Ser Monterey Jack
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Do gorącego mleka dodać masę serową, garść na raz, mieszając, aż fondue zostanie gładko stopione i zacznie bąbelkować.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
4
Ustawić patelnię nad zapalonym alkoholem lub konserwowym płomieniem na paliwo stałe (jeśli patelnia jest ceramiczna, umieść dyfuzor ciepła między nim a źródłem ciepła). Dostosować ciepło tak fondue pęcherzyki bardzo powoli. Sprawdź od czasu do czasu, aby upewnić się, że fondue nie jest przypalone; jeśli jest zbyt gorące, zmniejsz lub wyłącz ciepło, a następnie wznów ogrzewanie, gdy mieszanina zacznie się ostygać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Alkohol
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
5
Kostki chleba, po 1 na raz, z widelcami do fondue lub cienkimi szaszłykami (metalowymi lub drewnianymi) i obracaj fondue (często mieszaj na dnie, aby zapobiec przypaleniu); podnieś i pozwól na chwilę kapać na patelni, a następnie zjedz. Jeśli fondue staje się zbyt grube, aby ułatwić zanurzanie, mieszaj z bardziej rozgrzanym mlekiem, po kilka łyżek na raz. Po spożyciu fondue, zeskrobać skórkę serową z patelni, aby podzielić i zjeść; jest to uważane za specjalną ucztę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Smażone Krewetki, Obrane
6
Podawać fondue z chipsami tortilla zamiast chleba, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Chipsów Tortilla O Smaku Limonki, Podzielonych Na Kawałki Wielkości Kęsa (około 6 Uncji)
Cava, Grenache i Shiraz to świetny wybór na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to Clos Amador Cava Tendre rosé. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.