Fondue Z Chili I Serem
Fondue z Chili i serem to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 432 kalorie. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka chiles, chipsy tortilla, ostry ser cheddar i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 38%. Podobne przepisy to Serious Cheese: Super Bowl beer and Cheese Fondue, Fondue Serowe, oraz Fondue Serowe.
Instrukcje
W patelni do fondue o pojemności 1 1/2 do 2 litrów (żeliwo ceramiczne ognioodporne lub szkliwione porcelaną) lub metalowej patelni o ciężkim dnie na średnim ogniu, ogrzej 1 szklankę mleka, aż utworzą się bąbelki i powoli wypłyną na powierzchnię, około 6 minut.
W misce wymieszaj ser jack, ser cheddar, skrobię kukurydzianą i kminek.
Do gorącego mleka dodać masę serową, garść na raz, mieszając, aż fondue zostanie gładko stopione i zacznie bąbelkować.
Ustawić patelnię nad zapalonym alkoholem lub konserwowym płomieniem na paliwo stałe (jeśli patelnia jest ceramiczna, umieść dyfuzor ciepła między nim a źródłem ciepła). Dostosować ciepło tak fondue pęcherzyki bardzo powoli. Sprawdź od czasu do czasu, aby upewnić się, że fondue nie jest przypalone; jeśli jest zbyt gorące, zmniejsz lub wyłącz ciepło, a następnie wznów ogrzewanie, gdy mieszanina zacznie się ostygać.
Kostki chleba, po 1 na raz, z widelcami do fondue lub cienkimi szaszłykami (metalowymi lub drewnianymi) i obracaj fondue (często mieszaj na dnie, aby zapobiec przypaleniu); podnieś i pozwól na chwilę kapać na patelni, a następnie zjedz. Jeśli fondue staje się zbyt grube, aby ułatwić zanurzanie, mieszaj z bardziej rozgrzanym mlekiem, po kilka łyżek na raz. Po spożyciu fondue, zeskrobać skórkę serową z patelni, aby podzielić i zjeść; jest to uważane za specjalną ucztę.
Podawać fondue z chipsami tortilla zamiast chleba, jeśli chcesz.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Cava, Grenache i Shiraz to świetny wybór na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to Clos Amador Cava Tendre rosé. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.
![Clos Amador Cava Tendre Rose]()
Clos Amador Cava Tendre Rose
Intensywny i głęboki różowy kolor z genialnym wyglądem. Ciągłe tworzenie różańców drobnych pęcherzyków. Czyste i intensywne aromaty czerwonych owoców, typowe dla odmiany, z lekką nutą kwiatu róży. Świeży i elegancki, z wyraźnymi nutami dzikich owoców, malin i wiśni, które tworzą mocny, szeroki posmak.Rozkoszowana szczególnie jako aperitif, Róża Clos Amador idealnie pasuje do musu z ciemnej czekolady i jest boska ze świeżymi czerwonymi owocami i ciastami, takimi jak truskawkowa charlotte.