Fondant cytrynowo-lawendowy fantazje
Przepis cytryna & lawenda fondant fantazje mogą być wykonane w około 1 godzinę i 45 minut. Ta przystawka ma 558 kalorii, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 83 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i odbierz paczkę kremówki cukier puder, lawenda, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 11%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Świąteczne fantazje kremówki, Herbata Lawendowa, cytrynowa i miodowa z Wolds Way Lavender Farm, oraz Ciasto cytrynowe fondant.
Instrukcje
Piekarnik do 160C / 140C wentylator / Gaz
Nasmarować i wyłożyć 20cm kwadratową puszkę pergaminem do pieczenia.
W dużej misce umieść masło, cukier, jajka, jogurt, mąkę i proszek do pieczenia i ubijaj elektryczną trzepaczką, aż będzie gładka. Włóż do puszki z ciastem i wygładź wierzch.
Piec przez 45-50 minut, aż wyrośnie i złocisty, a wstawiony szaszłyk wychodzi czysty. Pozostaw do ostygnięcia na 10 minut w puszce, a następnie przełóż na stojak z drutu, aby całkowicie ostygnąć.
Zmiażdżyć lawendę na proszek za pomocą tłuczka i zaprawy. Aby zrobić lukier z masła, ubij masło i cukier puder razem, aż będą blade i puszyste. Podzielić mieszaninę na 2 miski, dodać skórkę z cytryny do jednej partii i lawendy do drugiej, a następnie wymieszać, aby połączyć.
Przelać lukier do 2 worków rurowych.
Gdy gąbka całkowicie ostygnie, użyj dużego ząbkowanego noża, aby usunąć wierzch i uzyskać płaską powierzchnię. Odwróć ciasto, aby najbardziej płaska strona stała się szczytem. Ostrożnie obetnij krawędzie, a następnie pokrój gąbkę na 16 kwadratów. Użyj linijki, jeśli chcesz, aby były tego samego rozmiaru.
Szczotkuj górę i boki każdego kwadratu gąbki odrobiną dżemu. Na każdą gąbkę nałóż niewielką kopułę lukru masła, 8 z lukrem lawendowym i 8 z cytryną. Schłodzić ciasta przez co najmniej 1 godzinę.
Przesiej cukier puder do dużej miski i dodaj wystarczającą ilość wody, aby uzyskać gęsty, ale wylewany lukier. Łyżka trochę białego lukru do worka na kanapki lub worka do rurki, aby użyć później. Pozostałą lukier podzielić na 2 miski, farbować jedną partię cytrynowo-żółtą, a drugą blado-liliową.
Wyjmij gąbki z lodówki i przenieś do stojaka z drutu, siedząc stojak na tacy, aby złapać wszelkie kapanie. Łyżka odrobiny lukru na każdej gąbce, liliowy dla fantazji o Smaku lawendy i żółty dla cytryny. Użyj małego noża do palety, aby rozłożyć lukier po bokach gąbki, aby całkowicie pokryć każdą z nich. Pozostawić do Ustawienia na 30 minut, a następnie przykryć ciasta drugą warstwą lukru, aby uzyskać gładką powierzchnię.
Polać białym lukrem ciasta i udekorować odrobiną skórki cytrynowej i pąków lawendy. Pozostawić do Ustawienia na 1 godzinę w temperaturze pokojowej przed podaniem. Trwa 2-3 dni w puszce.