Foie Gras z Purée daktylowym i granatem

Foie Gras z Purée daktylowym i granatem
Need a dairy free hor d ' oeuvre? Foie Gras z Purée daktylowym i granatem może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 32 i kosztuje $1.08 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 95 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz chała Bochenek, Medjool daty, melasa granat, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Z łyżeczką wynik 26%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Foie Gras Z Purée Daktylowym I Granatem, Zapiekane Foie Gras Z Przyprawionym Cytrusowym Purée, oraz Pierogi foie Gras z foie gras.

Instrukcje

1
Daktyle namoczyć w gorącej wodzie (1/2 szklanki) w misce 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
DaktyleDaktyle
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
2
Daty przełożyć łyżką szczelinową do mini robot kuchenny lub blendera wraz z 1 łyżką płynu do namaczania.
Składniki, których będziesz potrzebować
DaktyleDaktyle
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Dodaj melasę z granatu i przecier, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Melasa Z GranatówMelasa Z Granatów
4
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
5
Cut wystarczy 1/4-calowe grube plastry z brioche pokroić w sumie 32 (1 1/2-calowy) kwadraty (bez skorupy).
Składniki, których będziesz potrzebować
BriocheBrioche
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
6
Broil Brioche kwadraty na blasze do pieczenia 4 do 5 cali od ciepła, obracając raz, aż blady złoty, o 1 1/2 minut ogółem. (Patrz uważnie; toasty brioche szybko.)
Składniki, których będziesz potrzebować
BriocheBrioche
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
7
Ostry nóż do parkowania zanurz w gorącej wodzie, a następnie osusz i podziel na pół foie gras wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Foie GrasFoie Gras
WodaWoda
Surowe Warzywa Do Maczania (seler, Zielona Papryka, Marchewka Itp.)Surowe Warzywa Do Maczania (seler, Zielona Papryka, Marchewka Itp.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
8
Każdą połowę pokroić w poprzek na 16 plastrów (łącznie 32), zanurzyć i osuszyć nożem po każdym cięciu. Umieść każdy kawałek jako wycięty na szczycie grzanki brioche, a następnie top z małym dollop daktylowym przecierem i kilkoma pestkami granatu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GranatuNasiona Granatu
BriocheBrioche
TostyTosty
DaktyleDaktyle
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
1
* Brioche mogą być cięte (ale nie tosty) 1 dzień wcześniej i przechowywane w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.* Przecier daktylowy można zrobić 3 dni wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BriocheBrioche
DaktyleDaktyle
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje32
Ocena Zdrowia22
Magazyn