Focaccia z winogronami (Schiacciata con l ' Uva)
Przepis Focaccia z winogron (Schiacciata con l ' Uva) może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 4 godziny. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 227 kalorii. Ten bezmleczny przepis służy 12 i kosztuje 1,11 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, pół mąki i pół mąki tortowej, wysokiej jakości oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Schiacciata z winogronami, Winogron i Grappa Focaccia (Schiacciata con l ' Uva) przepis, oraz Schiacciata Mario Batali z winogron Concord i nasion kopru włoskiego.
Instrukcje
Wymieszać razem drożdże, wino, miód i ciepłą wodę w dużej misce, aż drożdże się rozpuści.
Odstawić do bąbelków, o 10 protokół.
Wymieszać w 1 szklance mąki (mieszanina będzie grudkowata). Przykryj miskę folią i ręcznikiem kuchennym i odstaw w ciepłe miejsce, aż podwoi się luzem, 40 do 50 minut.
Dodaj olej, 1 1/2 szklanki mąki i sól morską i mieszaj, aż utworzy się lepkie ciasto.
Wyrobić ciasto na mące, stopniowo dodając do 1/2 szklanki więcej mąki, jeśli to konieczne, aby utrzymać ciasto od sklejania, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, ale nadal miękkie, 8 do 10 minut.
Przełożyć ciasto do naoliwionej dużej miski i obrócić do płaszcza. Przykryć miskę folią i ręcznikiem kuchennym i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się luzem, około 1 godziny.
Ciasto wyłożyć na powierzchnię roboczą i zagnieść kilka razy, aby uwolnić powietrze.
Rozwałkuj 1 kawałek ciasta, zachowując pozostały kawałek przykryty, lekko posypanym mąką wałkiem do ciasta na szorstki prostokąt o wymiarach 12 na 10 cali.
Przenieść ciasto do lekko naoliwionej 15 - na 10-na 1-calowej patelni do pieczenia i delikatnie rozciągnąć, aby pokryć jak najwięcej DNA (ciasto może nie pasować dokładnie).
Połowę winogron rozsypać na cieście, następnie posypać winogrona 1/4 szklanki cukru.
Rozwałkuj pozostały kawałek ciasta w ten sam sposób i połóż na winogronach, delikatnie rozciągając ciasto, aby pokryć winogrona. Pozostałe winogrona i 1/4 szklanki cukru rozsypać na wierzchu i delikatnie wcisnąć do ciasta. Przykryć patelnię folią i ręcznikiem kuchennym i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się luzem, około 1 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Piec schiacciata w środku piekarnika, aż dobrze rumiane i twarde w środku, 40 do 45 protokół. Poluzuj boki i spód schiacciata za pomocą szpatułki i przesuń na stojaku do ostygnięcia.
Podawać w temperaturze pokojowej.
* Wino i winogrona Concord są pyszne, ale mają duże doły w porównaniu do innych odmian winogron. Oprzyj się pokusie, aby je wrzucić—jest to trudne do zrobienia i zbyt dużo płynu będzie wydzielać się z nich do ciasta.