Focaccia nadziewana Prosciutto i Provolone
Focaccia nadziewana Prosciutto i Provolone może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 358 kalorii. Ten przepis służy 10. Jeśli masz oliwę z oliwek, sól, prosciutto i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Dobrze sprawdza się jako bardzo niedrogi chleb. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Arancini nadziewane Prosciutto i Provolone, Ciepła Prosciutto-Faszerowana Focaccia, oraz Prosciutto Provolone Panini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże w ciepłym mleku w dużej misce; odstawić 5 minut. Lekko łyżka mąki do suchych miarek i wyrównać nożem. Wymieszaj 3 szklanki mąki chlebowej, kaszy mannej, oleju i soli do mieszaniny drożdży, aby utworzyć sztywne ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Wyrobić ciasto na gładkie i elastyczne (około 10 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki chlebowej, jedną łyżkę na raz, aby zapobiec przywieraniu ciasta.
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia luzem. Dziurkowanie ciasta w dół; zwiń w prostokąt o wymiarach 15 x 10 cali na lekko posypanej mąką powierzchni.
Umieścić na dużej blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Umieścić 2 uncje sera w dół na środku krótkiej długości ciasta; top z 2 uncje prosciutto i 2 łyżki szczypiorku. Złożyć jeden krótki koniec ciasta nad nadzieniem.
Umieścić 2 uncje sera, 2 uncje prosciutto i 2 łyżki szczypiorku na górze krotnie. Złóż pozostały krótki koniec nad napełnianiem, mocno naciskając, aby wyeliminować kieszenie powietrzne; szczypta szew i końce do uszczelnienia.
Umieścić na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania. Przykryć focaccia i odstawić na 45 minut lub do podwojenia luzem.
Piec w temperaturze 375 przez 20 minut.
Wyjąć z blachy do pieczenia; ostudzić na stojaku z drutu.
Bochenek pokroić w poprzek na 10 plastrów.