Flądra pieczona cytrynowo-czosnkowa ze szpinakiem

Flądra pieczona cytrynowo-czosnkowa ze szpinakiem
Flądra smażona z cytryną i czosnkiem ze szpinakiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 295 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 3,17 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać oliwę z oliwek, sok z cytryny, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Broiled Flunder (So Easy!), Flądra Francuska Pieczona, oraz Flądra pieczona z parmezanem glazura "Cezar" dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej brojlera do wysokiej, linii broiling pan z folią i ustawić Stojak 2 cale od ciepła. W małej misce, połączyć 3 łyżki. oliwa z oliwek, sok z cytryny i czosnek; doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
2
Rozgrzać pozostały olej na patelni na średnim ogniu. Podsmażyć cebulę, aż zmiękną, 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać mrożony szpinak, przykryć i gotować do rozmrożenia, o 8 protokół. Odsączyć, doprawić solą i pieprzem i skropić 1/2 aromatyzowanej oliwy z oliwek. Gotować przez 4 minuty, aby odgrzać nadmiar płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Szpinak MrożonySzpinak Mrożony
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
4
Zdjąć z ognia, przykryć i ogrzać.
5
Lekko mgiełka wyłożona folią broiling pan z natryskiem do gotowania. Ułożyć filety z flądry na wierzchu i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z FlądryFilety Z Flądry
Sól I PieprzSól I Pieprz
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
6
Mżawka pozostały olej smakowy nad rybami i broil, niezakłócony, aż nieprzezroczyste i lekko rumiane, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
7
Szpinak podzielić na 4 talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
8
Umieść rybę na szpinaku i podawaj na gorąco, w razie potrzeby polane skórką z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
SzpinakSzpinak
RybyRyby

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Maysaran Arsheen Pinot Gris. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Maysara Arsheen Pinot Gris
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.
TrudnośćNormalny
Gotowe W26 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia48
Magazyn