Flądra pieczona cytrynowo-czosnkowa ze szpinakiem
Flądra smażona z cytryną i czosnkiem ze szpinakiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 295 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 3,17 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać oliwę z oliwek, sok z cytryny, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Broiled Flunder (So Easy!), Flądra Francuska Pieczona, oraz Flądra pieczona z parmezanem glazura "Cezar" dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlera do wysokiej, linii broiling pan z folią i ustawić Stojak 2 cale od ciepła. W małej misce, połączyć 3 łyżki. oliwa z oliwek, sok z cytryny i czosnek; doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać pozostały olej na patelni na średnim ogniu. Podsmażyć cebulę, aż zmiękną, 3 protokół.
Dodać mrożony szpinak, przykryć i gotować do rozmrożenia, o 8 protokół. Odsączyć, doprawić solą i pieprzem i skropić 1/2 aromatyzowanej oliwy z oliwek. Gotować przez 4 minuty, aby odgrzać nadmiar płynu.
Zdjąć z ognia, przykryć i ogrzać.
Lekko mgiełka wyłożona folią broiling pan z natryskiem do gotowania. Ułożyć filety z flądry na wierzchu i doprawić solą i pieprzem.
Mżawka pozostały olej smakowy nad rybami i broil, niezakłócony, aż nieprzezroczyste i lekko rumiane, o 6 protokół.
Szpinak podzielić na 4 talerze.
Umieść rybę na szpinaku i podawaj na gorąco, w razie potrzeby polane skórką z cytryny.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Maysaran Arsheen Pinot Gris. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.